Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фондові індекси АТР падають у понеділок слідом за п'ятничним зниженням ринку акцій США

Понеділок, 12 вересня 2016 09:56

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) падають в понеділок слідом за ринком акцій США, різко знизився в п'ятницю на збільшених очікуваннях швидкого підйому базової процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС). Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Японський індекс Nikkei 225 опустився в ході торгів на 1,8%, гонконгський Hang Seng - на 2,6%, китайський Shanghai Composite втратив 2,2%, австралійський S & P / ASX 200 - 2,1%, південнокорейський KOSPI - 2%.

Азіатські emerging markets особливо уразливі до підвищення ставки в США, оскільки більш високі процентні ставки в країні можуть спровокувати відтік капіталу з ринків, що розвиваються, пише MarketWatch.

Проте, експерти відзначають, що збільшення темпів економічного підйому в Азії, а також очікуване прискорення зростання корпоративних прибутків в регіоні обмежать зниження ринку.

Фондові індекси США в п'ятницю втратили більше 2% на заявах представників Федрезерву, які підвищили очікування підйому ставки.

Так, голова ФРБ Бостона Ерік Розенгрен висловився на користь поступового підвищення базової процентної ставки, зазначивши, що ризики, які стоять перед американською економікою, стали більш збалансованими. «На мою особисту думку, заснованому на отриманих статданих, продовження поступової нормалізації кредитно-грошової політики здається розумним», - заявив Е.Розенгрен.

Член ради керуючих ФРС Деніел Тарулло в інтерв'ю CNBC в п'ятницю заявив, що не виключає можливості підвищення базової процентної ставки в США цього року, проте хотів би бачити більше сигналів стійкості інфляції, перш ніж приймати це рішення.

Ще один представник американського ЦБ - глава ФРБ Далласа Роберт Каплан зазначив, що останні статдані посилили аргументи за підвищення ставки.

«Розпочате в п'ятницю коригування фондових ринків, з урахуванням збільшеної ймовірності підйому ставки в США, продовжилося в понеділок в Азії», - зазначає аналітик CMC Markets Рік Спунер.

Акції гірничодобувних компаній дешевшають в ході торгів. Вартість паперів BHP Billiton впала на 3,9%, Rio Tinto - на 2,5%.

Тим часом, котирування акцій японських компаній сфери страхування життя піднімаються на очікуваннях збільшення їх доходів від зарубіжних інвестицій в разі підйому ставки Федрезерву.

Папери Dai-ichi Life Insurance виросли в ціні на 2%, T & D Holdings - на 2,2%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%