Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Медведєв: розвиток малого бізнесу - найважливіший пріоритет у Росії

Четвер, 22 вересня 2016 08:40

За словами прем'єр-міністра, потрібно працювати з оздоровленням підприємницького клімату в країні, необхідно переломити негативні очікування бізнесу в економічній, політичній і правовій сфері - повідомляє ТАСС.

Розвиток малого бізнесу в Росії є одним з головних пріоритетів державної політики країни. Про це йдеться у статті «Соціально-економічний розвиток Росії: набуття нової динаміки» голови уряду Росії Дмитра Медведєва для журналу «Питання економіки».

Прем'єр зазначив, що важливим фактором диверсифікації економіки повинен стати малий бізнес. «Корпорація МСП підтримує не тільки внутрішній ринок, а й фірми, що мають експортний потенціал. Серед ефективних інструментів підтримки - національна гарантійна система МСП, в рамках якої обсяг виданих гарантій та порук вже склав 45 млрд рублів, що означає виданих кредитів малому бізнесу на суму близько 90 млрд рублів», - йдеться в статті.

«Ставки за програмами гарантійної підтримки складають 10 - 11%. Але планується їх подальше зниження», - підкреслює прем'єр-міністр.

Медведєв також зазначає, що потрібно працювати з оздоровленням підприємницького клімату в країні, перш за все, необхідно переломити негативні очікування бізнесу в економічній, політичній і правовій сфері.

«Влада повинна виконати взяті на себе зобов'язання, які вплинуть на прозорість ведення бізнесу, зокрема, забезпечення передбачуваності в податковій політиці», - йдеться в статті.

Глава уряду підкреслив, що сьогодні готовність підприємця інвестувати в першу чергу залежить від роботи регіонів. На його думку, потрібно закласти основи довіри між владою і бізнесом, зі свого боку уряд створює додаткові можливості і інститути для підвищення інвестиційної привабливості регіонів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%