Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Німецький бізнес зберігає інтерес до інвестицій в Росію

Четвер, 22 вересня 2016 11:53

Інтерес німецького бізнесу до інвестицій в Росію зберігається, незважаючи на санкції та зниження товарообігу між двома країнами, заявила голова Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв і віце-канцлер, міністр економіки і енергетики ФРН Зігмар Габріель - за матеріалами РІА Новини.

«Ми переживаємо непрості часи, але, на жаль, простих часів ніколи і не було. У Росії працюють 5600 компаній з Німеччини, обсяг інвестицій складає близько 13 мільярдів євро, в 2015 році вони інвестували близько 1,4 мільярда євро», - зазначив російський міністр на зустрічі зі своїм німецьким колегою.

За словами Улюкаєва, це великі серйозні виробництва з великою кількістю робочих місць. «Ми готові зробити все можливе, щоб підтримати німецький бізнес в кооперації з нами, ми хочемо стати учасниками ланцюжків доданої вартості, щоб ми працювали не тільки на російський ринок, а й на ринки третіх країн, такі можливості зараз існують», - вказав Улюкаєв.

Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель в свою чергу наголосив на важливості економічного співробітництва двох країн і висловив надію, що поступово воно зможе покращиться. «Я сподіваюся, що ми досягнемо успіху в дотриманні мінських домовленостей, що є не тільки обов'язком Росії, а й України. Якщо ми зможемо досягти прогресу в цій області, то ми досягнемо успіху і в інших сферах», - заявив Габріель.

Він також висловив надію, що німецькі компанії, що працюють в Росії, зможуть стати економічно успішними, а також з'явиться можливість залучити до РФ інвестиції інших підприємств. Габріель підкреслив, що Німеччина зацікавлена ​​в «нових стратегіях і планах економічного розвитку», додавши, що ці питання будуть детально обговорюватися в ході 35 засідання Стратегічної робочої групи зі співробітництва в галузі економіки та фінансів (СРГ) 31 жовтня в Москві.

Пізніше, звертаючись до німецького бізнесу, Улюкаєв охарактеризував переговори з віце-канцлером Німеччини як дуже плідні. «Ми обговорили розвиток фундаментальної економічної ситуації в світі, в глобальній торгівлі, і що ми можемо зробити, щоб збільшити товарообіг, який за останні два роки істотно скоротився, що можна зробити для розвитку туризму та інвестиційних можливостей», - додав Улюкаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%