Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ: зростання економіки неможливе при фінансуванні з бюджету низькоефективних проектів

П'ятниця, 23 вересня 2016 10:54

Зростання економіки неможливе при фінансуванні з бюджету низькоефективних проектів, заявила в ході Московського фінансового форуму голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна - повідомляє RNS.

«Ми не повинні субсидіювати через бюджет, на мій погляд, ті проекти, які просто є підтримкою існуючого рівня ефективності. Ми обов'язково, якщо щось підтримуємо, допомагаємо секторам економіки в цей складний період, повинні робити ставку на зростання продуктивності, на зростання ефективності, інакше високих темпів зростання ми не отримаємо», - заявила вона.

Набіулліна підкреслила, що м'яка грошово-кредитна політика в багатьох країнах «привела до того, що фінансувалися не завжди ефективні проекти з невисокою продуктивністю праці», що призвело до «пастки низьких темпів економічного зростання».

«Країни намагалися підтримати темпи економічного зростання будь-якою ціною, і економічного зростання будь-якого: не має значення ефективного або неефективного. М'яка грошово-кредитна політика в багатьох країнах призвела до того, що фінансувалися не завжди ефективні проекти з невисокою продуктивністю праці, при цьому можуть надуватися фінансові бульбашки, і спроба стимулювати будь-яке зростання будь-якою ціною призводить до пастки низьких темпів економічного зростання, який зараз переживає світ» , - заявила глава Банку Росії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%