Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ відкликав ліцензію у банку «Фінансовий капітал»

Вівторок, 25 жовтня 2016 09:46

Діяльність кредитної організації заборонена в зв'язку з високоризикованою кредитною політикою - повідомляє ТАСС.

Банк Росії відкликав з 25 жовтня 2016 року ліцензію на здійснення банківських операцій у комерційному банку «Фінансовий капітал» (Санкт-Петербург), повідомляє ЦБ.

За даними регулятора, «Фінансовий капітал» проводив високоризиковану кредитну політику, пов'язану з розміщенням грошових коштів в низькоякісні активи.

У зв'язку з доформуванням на вимогу наглядового органу резервів на можливі втрати по позичковій заборгованості в діяльності кредитної організації виникли підстави для здійснення заходів щодо запобігання банкрутству.

З огляду на незадовільну якість активів банк виявився нездатним своєчасно виконувати зобов'язання перед кредиторами. При цьому КБ «Фінансовий капітал» не дотримувався вимог законодавства і нормативних актів ЦБ. Керівництво та власники банку не вжили заходів щодо нормалізації його діяльності.

У КБ «Фінансовий капітал» призначено тимчасову адміністрацію, повноваження виконавчих органів кредитної організації припинені.

Банк є учасником системи страхування вкладів. Згідно з даними звітності, за величиною активів він на 1 жовтня 2016 р займав 512-е місце в банківській системі РФ. Виплати страхового відшкодування вкладникам почнуться не пізніше 8 листопада.

Статистика відкликання ліцензій за 2015 рік.

У 2015 р Росії ліцензії були відкликані у 93 банків і небанківських кредитних організацій (9% від загального числа на початок року). Це рекордне число з 1999 року, коли ЦБ РФ припинив діяльність понад 200 банків.

Найбільшими з позбулися ліцензій банків в 2015 р стали «Російський кредит» (45-е місце в Росії за розміром активів), Пробизнесбанк (51-е місце), СБ Банк (85-е місце) і НОТА- банк (97-е місце). Також 11 кредитних організацій входили в другу сотню розміром активів, 10 - в третю і 13 - в четверту.

Найбільш поширеною причиною відкликання ліцензій стали високоризикована кредитна політика і проведення сумнівних операцій у великих обсягах - ці причини були вказані в якості підстав для відкликання ліцензій для 46 і 45 банків відповідно. Як показує статистика, за останні два роки відчутно скоротився обсяг сумнівних операцій в платіжному балансі РФ. У першому півріччі 2013 року цей показник досягав $ 17,4 млрд, а в першому півріччі 2015 року їх обсяг становив $ 936 млн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%