Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Credit Suisse підрахував ступінь бідності росіян

Вівторок, 22 листопада 2016 10:34

Росіяни разом з громадянами України і Аргентини увійшли до трійки аутсайдерів за рівнем добробуту - повідомляє INTERFAX.RU.

Сукупний показник добробуту населення світу збільшився за період з середини 2015 року до середини 2016 року у 1,4% ($ 3,5 трлн) - до $ 256 трлн, йдеться в доповіді Global Wealth Report, підготовленому Credit Suisse. Однак число дорослих в світі виросло приблизно тими ж темпами, тому вперше з 2008 року багатство кожної людини не змінилося, склавши $ 52,8 тис.

Росіяни разом з громадянами України і Аргентини увійшли до трійки аутсайдерів - добробут населення в цих країнах скорочувалася найзначнішими темпами в процентному вираженні за аналізований період - 15%, 18,5% і 27% відповідно. Основною причиною стали несприятливі коливання валютних курсів.

В середньому населення РФ за 12 місяців стало біднішим на $ 198 млрд, а багатство середнього дорослого жителя країни впало з $ 12,09 тис. до $ 10,34 тис. рублів за аналізований період подешевшав на 12,8%, індекс цін на житлову нерухомість знизився на 3,1%, при цьому зростання фондового ринку на 2,3% незначно компенсував ці чинники.

Кількість доларових мільйонерів у Росії в 2016 році зменшилася на 14% - з 92 тис. до 79 тис., відзначає Credit Suisse. При цьому за кількістю мільярдерів - 96 осіб - Росія поступається лише США (582) і Китаю (244).

Добробут британців зменшилася на 1,2 трлн фунтів стерлінгів ($ 1,5 млрд), або приблизно на 10%, що стало «прямим наслідком» рішення країни про вихід з Євросоюзу (Brexit), зазначає Credit Suisse. Число доларових мільйонерів у Великобританії скоротилася на 15% з тієї ж причини.

Приватний капітал Великобританії загальним обсягом $ 14 трлн знаходиться в руках 49 млн чоловік, майже 5% з них мають у своєму розпорядженні суму в $ 1 млн або більше.

Голосування на користь виходу з ЄС на референдумі 23 червня спровокувало падіння фунта стерлінгів на 15% з початку року і самий різкий обвал фондового ринку з фінансової кризи 2008 року. Хоча котирування акцій з тих пір відновилися, політична і економічна невизначеність зберігається, відзначають аналітики банку.

Найбільше в світі виросли особисті статки в Японії, збільшившись на 19% ($ 3,9 трлн), до $ 24 трлн, на тлі зміцнення ієни до долара. Вперше після фінансової кризи США поступилися першим місцем за темпами зростання приватного капіталу, в той же час сукупний добробут американців підвищився восьмий рік поспіль (на $ 1,7 трлн) і склав $ 85 трлн.

Ще в шести державах - Німеччині, Франції, Канаді, Новій Зеландії, Індонезії та Бразилії - темпи зростання добробуту перевищували $ 100 млрд.

Втрати багатства більше $ 100 млрд, крім Британії та Росії, зафіксовані в Китаї, Мексиці, Аргентині, Швейцарії, Італії та на Тайвані.

Нерухомість в цілому по світу подорожчала на $ 4,9 трлн, фінансові активи - на $ 330 млрд.

Credit Suisse відзначає подальше посилення майнової нерівності у світі: всього 10% людей володіють 89% всіх світових активів.

Добробут населення всього світу в найближчі п'ять років підвищиться на 31% - до $ 334 трлн у 2021 році, прогнозують економісти Credit Suisse. Вони очікують, що кількість доларових мільйонерів у світі збільшиться до нового рекорду - 45,1 млн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%