Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

NASDAQ і S&P 500 ставлять рекорди вже тиждень

Четвер, 16 лютого 2017 11:15

Основні фондові індекси США в середу знову поставили рекорди на тлі повторного обіцянки президента країни Дональда Трампа скоротити податки, NASDAQ досягає історичного максимуму вже цілий тиждень вперше за 18 років, свідчать дані торгів - повідомляє РІА Новини.

Промисловий індекс Dow Jones виріс на 0,52% - до 20611,86 пункту, збільшуючись до рекордного рівня п'ять днів поспіль. Індекс високотехнологічних компаній NASDAQ додав 0,64%, до 5819,44 пункту, індекс широкого ринку S&P 500 - на 0,5%, до 2349,25 пункту. Обидва індекси ставлять рекорди сім днів поспіль, причому NASDAQ вперше з 1999 року, а S&P 500 - з 2013 року.

Всі три основних фондових індексу ростуть на тлі надій інвесторів на зниження податкового тягаря і держрегулювання в країні. Раніше Трамп пообіцяв представити «феноменальний» податковий план, не навівши, однак, ніяких подробиць.

Споживчі ціни в США в річному вираженні в січні 2017 року зросли максимальними темпами з березня 2012 року - на 2,5%, а в місячному - на 0,6%. Аналітики очікували меншого зростання індикаторів: в річному вираженні на 2,4%, а в місячному - на 0,3%. Обсяг роздрібних продажів в країні в січні в місячному вираженні виріс на 0,4%. Аналітики очікували зростання індикатора на 0,1% до грудня 2016 року.

Тим часом, промислове виробництво в січні знизилося в місячному вираженні на 0,3%, тоді як експерти очікували збереження показника.

Глава Федеральної резервної системи США Джанет Йеллен напередодні заявила, що регулятор в найближчі місяці може підвищити облікову ставку. Йеллен визнала, що затримка з підвищенням ставки може створити певні проблеми для ринку і в підсумку привести до нової рецесії.

«Корінь цього зростання - в очікуваннях значного зниження регулювання і великий податкової реформи в корпоративній Америці. Дуже високі очікування структурних змін в економіці для прискорення зростання», - вважає співробітник Wedbush Securities Ян Вінер (Ian Winer), якого цитує MarketWatch.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%