Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ткачов назвав зміцнення рубля ударом по російській економіці

Четвер, 16 лютого 2017 14:45

Зміцнення рубля негативно впливає на експорт сільгосппродукції, вважає глава Мінсільгоспу Росії Олександр Ткачов - повідомляє РІА Новини.

«Ми повинні експортувати надлишки, до 40 мільйонів тон, але рубль сьогодні зміцнився і зміцнюється. Це, звичайно, для наших експортних позицій - серйозний мінус. Не тільки для сільського господарства, а й для промисловості та інших секторів економіки», - сказав Ткачов в ефірі телеканалу «Росія 24».

За його словами, ціни на зерно падають, в той час як Росія, яка отримала багато зерна, розраховувала на великі обсяги поставок за кордон.

Міністр додав, що не вважає долар, що опустився до 57 рублів катастрофою, однак зазначив, що «це удар по нашій національній економіці».

У 2016 році Росія отримала рекордний урожай зернових за весь пострадянський час - 119,1 мільйона тон, що на 13,7% вище рівня 2015 року, з них - пшениці 73,3 мільйона тон, на 18,6% більше, ніж роком раніше .

Глава департаменту рослинництва Міністерства сільського господарства Петро Чекмарьов на початку лютого заявив, що експорт зернових з Росії в 2016-2017 сільськогосподарському році повинен скласти 37,5 мільйона тон. При цьому, за словами глави департаменту регулювання ринків АПК Міністерства Володимира Волика, цей показник може бути перевищений при стимулюванні перевезень зерна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%