Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Донька» російського банку ВТБ за допомогою ГПУ намагається стягнути з нардепа 3 мільярди

Вівторок, 25 квітня 2017 16:06

Головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 28 березня за фактом умисного невиконання рішень суду народним депутатом Денисом Дзензерський, що завдало істотної шкоди інтересам ПАТ «ВТБ Банк».

Про це свідчить постанова Печерського райсуду Києва від 12 квітня, передає БізнесЦензор з посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, нардеп був поручителем за низкою кредитів "ВТБ Банку" для компаній, пов'язаних з групою "Веста".

Через неповернення боргів банк звернувся до Бабушкінського райсуду Дніпра з низкою позовів про стягнення з поручителя заборгованості, які були задоволені. Суд вирішив стягнути з відповідача 2,96 млрд грн. Однак, як зазначається в судових документах, ці рішення не виконуються, що і стало підставою для відкриття кримінального провадження.

В сежах зазначеного судового провадження Печерський суд надав слідчому ГПУ доступ до кредитних договорів, які зберігаються в "ВТБ Банку", представник банку в суді таке рішення підтримав.

Як зазначає видання, Головне слідче управління Нацполіціі здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення посадовими особами компаній "Рекуперація свинцю" і "Веста-Дніпро" шахрайства в особливо великих розмірах відносно "ВТБ Банку".

Згідно з судовими матеріалами, за даними слідства, посадові особи "ВТБ Банку" давали свідчення, згідно з якими в 2007 році керівництво групи компаній "Веста" створило і реалізувало "злочинну схему, яка була спрямована на заволодіння шляхом шахрайства грошовими коштами в особливо великих розмірах ПАТ" ВТБ банк ", через отримання, не маючи на меті повернення, суб'єктами підприємницької діяльності, що входять в зазначену корпорацію, кредитів, і реалізацію заставного майна без відома і згоди на те" ВТБ Банку ".

Групу компаній "Веста" пов'язують з сім'єю Дзензерських, один з представників якої - Денис Дзензерський - є нардепом. Він - син засновника групи "Веста" - Віктора Дзензерського.

У 2011 році корпорація Westa здійснила IPO на Варшавській біржі. Вона була оцінена майже в $ 190 млн (портфельні інвестори придбали 25% акцій компанії за $ 46 млн).

Між групою "Веста" та кредиторами ще з 2014 року точиться жорстка боротьба в судах з перемінним успіхом. За даними держреєстру, GАО "Веста-Дніпро" поки в стані припинення, у відношенні ТОВ "Рекуперація свинцю" порушено справу про банкрутство.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%