Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада змусила українців переплатити за газ 2 млрд доларів

Четвер, 27 квітня 2017 15:35

«Нафтогаз» продає українцям газ за вдвічі завищеною ціною.

У 2016 році українці переплатили за газ близько 2 млрд доларів.

Про це, посилаючись на звіт НАК «Нафтогаз», повідомляють «Подробности», зазначаючи: причиною цьому є те, що влада продає населенню газ за вдвічі завищеною ціною.

«Українці споживають газ, який видобувається в Україні й у нього своя собівартість є. В середньому ціна виходить десь 60-70-80 доларів за 1 000 кубометрів газу. З усіма необхідними платежами максимальна ціна, яку може освоїти "Укргазвидобування» може становити близько 3 500 гривень максимум, ну не 6 900 гривень, які сьогодні оплачує населення", – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається: накрутка відбувається за рахунок постачання російського газу до України через Словаччину – "Російський газ йде транзитом через Україну, потрапляє в Словаччину. Там просто розвертається 20 км, йде по словацькій території, потім 20 кілометрів на зворотну сторону і потрапляє в Україну. Формально газ куплений європейськими компаніями, але по факту це – російський газ, який пройшов через українську територію. Етикетка "Зроблено в Європі" коштує українцям 12 доларів".

Крім цього, наголошується, у формулі враховується транспорт газу до німецької біржі ЕнСіДжі в місті Ратинген, майже на кордоні з Голландією – "Газ повинен пройти кордон і повернутися в Україну, тоді він уже вважається європейським, і обчислюється за формулою німецького хаба. Тут додається ще 30 доларів у середньому на транзит кожної тисячі кубометрів".

Разом з тим, підкреслюється: неіснуючий транзит забрав за минулий рік з кишень українців 900 млн доларів, "а людям поставляють газ, видобутий в Україні, причому оплата йде як за європейський".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%