Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гройсману не вистачило 24 млрд грн, щоб розрахуватися за нараховані до 2017 року субсидії

Четвер, 27 квітня 2017 14:15

Національна акціонерна компанії «Нафтогаз України» констатує, що станом на 31 грудня 2016 року сумарний обсяг субсидій, фінансування яких не було передбачене в державному бюджеті, становив 24 млрд гривень, що більше половини від загальної суми, закладеної на 2016 рік. Про це сказано в річному звіті компанії, оприлюдненому в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), передають Українські Новини.

"На 31 грудня 2016 року загальний обсяг субсидій, які не були передбачені в бюджеті, становив близько 24 млрд за розрахунками "Нафтогазу", в 2017 році в бюджеті буде передбачено кошти на фінансування субсидій для оплати за природний газ на 23 млрд гривень менше розрахункової потреби в таких субсидіях", - сказано у звіті.

З цих 24 млрд гривень нарахованих субсидій, які уряд не перерахував постачальникам послуг, 16 млрд гривень становило недофінансування тільки у 2016 році, а 8 млрд гривень було накопичено за попередні періоди.

"У 2016 році в бюджеті було передбачено фінансування субсидій у сумі 44 млрд гривень, тоді як фактично потреба в субсидії становила близько 60 млрд", - стверджує "Нафтогаз".

Недофінансування за субсидіями спричинило зниження в 2016 році рівня розрахунків пільгових категорій споживачів перед "Нафтогазом" до 69%, при цьому роком раніше рівень розрахунків становив 93%.

Як повідомляли Українські Новини, 26 квітня Кабінет Міністрів вирішив виплатити до 700 гривень близько 1,5 млн домогосподарствам, що заощадили протягом минулого опалювального сезону (2016/2017) природний газ і електроенергію для виробництва тепла, вартість яких покривалася житловими субсидіями.

Прем'єр-міністр Гройсман назвав це першим кроком до монетизації житлових субсидій, обіцяної урядом.

Після засідання уряду віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що граничним терміном виплати таких коштів є 1 вересня 2017 року.

Компенсація буде нарахована в грошовій формі, які будуть нараховані людям або на їх банківські рахунки, або через відповідні відділення "Укрпошти", як виплачуються всі види соціальної допомоги.

Розенко уточнив, що грошову виплату одержать ті споживачі-субсидіанти, які не використовували всю норму нарахованих їм субсидій. У березні Розенко констатував отримання житлових субсидій 7,5 млн домогосподарств.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%