Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китайці затягують угоду з купівлі УБРР

Середа, 24 травня 2017 12:41

Автор Садовничий В’ячеслав

Китайська біржа Bohai Commodity за півроку після перемоги в конкурсі ФДМ так і не подала в Національний банк повний пакет документів на отримання дозволу на покупку контрольного пакету акцій Українського банку реконструкції та розвитку.

Про це FinClub повідомили в прес-службі НБУ.

Китайська компанія Bohai Commodity ще 30 листопада 2016 року виграла в приватизаційному конкурсі, в якому брала участь тільки вона одна.

Інвестор погодився заплатити 82,827 млн ​​гривень за 99,9945% акцій УБРР. Але за наступні півроку інвестор навіть не зміг підготувати документи на покупку банку.

"Згідно із законом, термін розгляду пакета - 3 місяці після подачі всіх документів на узгодження придбання істотної участі в банку. Заявник не подав повного пакета документів, багато документів відсутні", - повідомили в прес-службі НБУ.

У китайців не так багато часу - вже до 11 липня УБРР, статутний капітал якого зараз становить 120 млн гривень, повинен докапіталізуватися до 200 млн гривень. Інакше НБУ визнає його проблемним.

"Додатково зазначаємо, що банк повинен бути докапіталізований до 11 липня 2017 року. Новий акціонер не зможе докапіталізувати банк, поки не буде узгоджений пакет документів", - підкреслили в НБУ.

Якщо інвестор зараз подасть документи, він не встигне навіть отримати дозвіл НБУ і купити УБРР до 11 липня, не кажучи вже про проведення та викуп додаткової емісії акцій банку на 80 млн гривень до цієї дати.

У ФДМ повідомили, що "вирішення питання триває". "Триває вирішення питання в Нацбанку щодо отримання ліцензії. Так і було передбачено - ліцензія, гроші за пакет, акт прийому-передачі пакета УБРР. Чекаємо", - сказали в прес-службі Фонду.

УБРР був заснований в 2004 році для розвитку як корпоративного, так і малого та середнього бізнесу шляхом середньо- і довгострокового кредитування.

Його власником спочатку була Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, потім - Державна інвестиційна компанія.

У 2013 році банк був переданий Мінфіну, а уряд Миколи Азарова передбачав створити на його основі Банк розвитку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%