Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд урятував Ляшка від перевірки е-декларації

Понеділок, 26 червня 2017 09:51

Нардепа -"радикала" підозрюють в ухиленні від сплати податків.

Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі у проведенні позапланової перевірки інформації про сплату податків та зборів, що вказана в електронній декларації лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка за 2016 рік.

Про це передає "Главком" з посиланням на відповідне рішення суду.

Прокуратура просила надати дозвіл на таку перевірку через підозру в несплаті нардепом-"радикалом" податків, у зв’язку із чим 30 січня 2017 року проти Ляшка було порушено справу за ч. 3 ст. 212 КК України ("Ухилення від сплати податків, зборів").

Так, у декларації за 2015 рік Ляшко зазначив, що має готівкою 890 тис. гривень, 740 тис. доларів та 90 тис. євро. Також він вказав 12 об’єктів цінного рухомого майна без деталізації їхньої вартості та набуття впродовж 2009–2013 років у власність 10 об’єктів нерухомого майна без відомостей щодо вартості.

В Генпрокуратурі наголосили, що у лютому суд уже призначав податкову перевірку статків і витрат Ляшка, але вона не охопила 2016 рік. На думку слідства, нині є нові обставини, що можуть свідчити про порушення нардепом-"радикалом" чинного податкового законодавства.

Однак цього разу суд відмовився задовольнити відповідне клопотання ГПУ. Суддя Христина Тарасюк пояснила свою відмову тим, що "народний депутат України Олег Ляшко як фізична особа, не будучи платником податків, в тому числі самозайнятою особою, не може розглядатися в якості ймовірного суб’єкту злочину, передбаченого ст. 212 КК України".

Також суддя констатувала відсутність кримінальної справи проти лідера "радикалів" за ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення), яка б дозволила проведення такої перевірки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%