Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ціна нафти піднялася вище 46 доларів після падіння минулого тижня

Понеділок, 26 червня 2017 10:26

Ціни на нафту піднімаються в понеділок після істотного зниження за підсумками попереднього тижня.

Про це свідчать дані Bloomberg, пише ЕП.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася на 0,55 долара (1,21%) - до 46,09 долара за барель. До закриття ринку в п'ятницю ф'ючерси виросли в ціні на 0,32 долара (0,71%) - до 45,54 долара за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі збільшилася на 0,51 долара (1,19%) - до 43,52 долара за барель.

Контракт подорожчав на 0,27 долара (0,63%) - до 43,01 долара за барель за підсумками попередньої сесії. За минулий тиждень вартість Brent опустилася на 3,9%, WTI - на 4,4%. Зниження цін було відзначено за підсумками п'ятого тижня поспіль, що є найтривалішим періодом спаду на нафтовому ринку з серпня 2015 року.

"Ведмежий" тренд на ринку зберігається, незважаючи на сигнали того, що нафтовидобувні країни успішно виконують умови угоди про скорочення видобутку. Згідно з даними технічного комітету ОПЕК з моніторингу виконання досягнутих домовленостей, угода країн ОПЕК і не-ОПЕК про обмеження видобутку в травні була виконана на 106%.

Дані, опубліковані в минулу п'ятницю, вказали на зростання числа діючих нафтовидобувних установок в США за підсумками 23-го тижня поспіль.

Кількість таких установок збільшилася за тиждень на 11 штук - до 758 установок. Ціни на нафту можуть "знизитися сильніше, проте рівень цін нижче 50-55 доларів за барель не буде стійким, оскільки з часом недостатні інвестиції в галузь почнуть обмежувати обсяги видобутку", кажуть аналітики.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%