Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Насіров закликав підняти мінімальну зарплатню до 5 тис. грн

Понеділок, 17 липня 2017 21:12

Необхідно вже зараз підвищити мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень, а до кінця року – до 7,5 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у Фейсбук заявив відсторонений глава ДФС Роман Насіров, передає Finance.ua.

“Об’єктивно і обґрунтовано заявляю, що необхідно робити наступне підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень, вже зараз готуватися до наступного підвищення до 7,5 тисяч до кінця року і вводити елементи контролю”, – упевнений Насіров.

Він нагадав, що після підвищення зарплати до 3200 грн середня зарплата в Україні зросла з 4984 грн в травні 2016-го до 6840 грн у травні нинішнього року. А в червні 2017-го вже склала приблизно 7200 грн.

“В дійсності “3200” – це тільки перший крок щодо детінізації зарплати, за ним повинні бути наступні підвищення. По-перше, для цього є всі економічні передумови, по-друге, ця чергова легалізація доходів призведе до реального наповнення державного і місцевих бюджетів. Крім того, відчутне підвищення заробітної плати, зокрема, мінімальної, – це важливий крок до європейської інтеграції”, – впевнений Роман Насіров.

При цьому він підкреслив, що профільні відомства ігнорують ідею підвищення мінімальної зарплати, а депутатський корпус законодавчо намагається зняти відповідальність з роботодавців, які не хочуть офіційно оформлювати своїх співробітників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%