Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Користувачі криптовалюти Bitcoin Gold втратили більше $2,5 млн

Середа, 22 листопада 2017 22:31

Більше 3200 користувальницьких гаманців були спустошені зловмисниками в результаті уразливості BTG-гаманця Mybtgwallet.

За попередніми підрахунками, збитки перевищують $2,5 млн. Про це виданню ForkLog повідомив один з представників постраждалих, Вадим Левін, інформує Finance.ua.

Група постраждалих користувачів переконана, що навіть якщо команда Bitcoin Gold непричетна до шахрайства безпосередньо, вона надала зловмисникам все необхідне для крадіжки монет, що робить її в рівній мірі винною.

Відомо, що команда Bitcoin Gold привернула третю особу для розробки відповідної екосистеми у вигляді електронного гаманця для генерації BTG-адреси. Цією третьою особою став розробник Джон Дасс, який в офіційному Слак проекту Bitcoin Gold отримав статус “DEVELOPER” і відкрито закликав усіх користувачів обрати розроблений ним гаманець. Варто відзначити, що командаBTG підтвердила співпрацю з Джоном Дассом, а Mybtgwallet назвала безпечним і нефейковим гаманцем.

Пізніше команда Bitcoin Gold зробила заяву, в якому дистанціювалася від розробок третіх сторін, зазначивши, що не несе ніякої відповідальності за дії Джона Дасса.

Зараз група з восьми чоловік веде переговори з розробниками. Ця група поставила перед командою Bitcoin Gold і керівником цього проекту Джеком Ляо наступні умови: “повне відшкодування за курсом 14-15 листопада або судові позови проти Ляо і кожного члена команди за пособництво злочину”.

На виконання умов розробникам дали всього 24 години. Як стверджують представники ініціативної групи по поверненню коштів, команда BTG повідомила їм, що в даний момент співпрацює з ФБР з метою повернення грошей.

Варто відзначити, що при запуску основної мережі Bitcoin Gold відбувся непередбачений хардфорк, що нашкодив багатьом пулам, які опинилися в неправильному ланцюжку.

Раніше видання повідомляло, що компанія Tether, що підтримує криптовалюту USDT з твердої прив’язкою до долара США, заявила, що в результаті хакерського злому її системи вкрадені майже $31 млн. 19 листопада ці кошти були відправлені на неавторизовану біткоін-адресу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%