Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Скільки Україна втратила транзиту газу через вибух в Австрії

Середа, 13 грудня 2017 11:34

Вибух поблизу газоперекачувальної станції Baumgarten в Австрії привів до скорочення обсягів транзиту природного газу через територію України на 23%, тобто до 200 млн куб. м на добу. Про це повідомив радник міністра енергетики та вугільної промисловості Максим Бєлявський, пише "Сегодня".

"Через вчорашній надзвичайної ситуації на Баумгартені в Австрії транзит газу по території України зменшився на 23%, до 200 млн куб. м на добу. При цьому Україна своєчасно виконує заявки європейських країн-імпортерів і готова збільшити обсяги прокачування" блакитного "палива в Європу після надходження відповідної заявки ", - сказав Бєлявський. Уточнив, що обмеження торкнулося маршруту з Росії до Словаччини.

За його словами, постачання газу українським споживачам залишаються на рівні планового показника - 137,2 млн куб. м на добу.

"Що стосується постачання газу вітчизняним споживачам, то ніяких змін немає. Вони стабільно отримують газ з трьох джерел: національний видобуток (58,1 млн куб. М на добу), запаси в сховищах (48,1 млн куб. м) і імпорт з Європи ", - зазначив Бєлявський, додавши, що імпортне постачання газу в Україну з Європи не змінилися і складають 32,2 млн куб. м. Раніше в "Нафтогазі" вже заявили, що вибух на газоперекачувальної станції в Баумгартені не вплине на забезпечення газом українських споживачів.

За інформацією радника глави Міненерговугілля, газопровід близько Баумгартена вже відремонтовано. "Вранці з'явилася можливість відновити транспорт газу зі Словаччини до Австрії й далі в Італію", - повідомив Бєлявський.

Оператор ГТС Gas Connect також зазначає, що транзит відновлений.

Станція в Баумгартені розташована в Нижній Австрії на кордоні зі Словаччиною. Це один з найважливіших газорозподільних центрів в Центральній Європі, через який газ йде в північну Італію і на південь Німеччини. У 2015 році через станцію пройшло 40 млрд кубометрів газу, і саме через Баумгартен в Європу йде газ з Росії - через Україну і Словаччину.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%