Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мільярдер Білл Гросс продасть унікальну колекцію поштових марок США

Середа, 14 лютого 2018 09:26

Співзасновник і екс-голова інвестиційної секції Pacific Investment Management Co. (Pimco) Білл Гросс виставив на продаж унікальну колекцію поштових марок США, повідомляє Finance.ua з посиланням на The Wall Street Journal.

Марки, які стали найдорожчою серцю інвестицією “короля облігацій”, будуть продані в серії аукціонів. За словами президента Siegel Auction Galleries Скотта Трепела, першими з молотка підуть 150 найбільш рідкісних найменувань колекції. Торги призначені на вересень. Цей аукціон може стати найбільшим одноденним продажем в історії світової філателії, очікує С. Трепел.

Попередній рекорд в $9,1 млн був встановлений самим Б. Гроссом після продажу його колекції марок Великобританії в 2007 році.

Найціннішим лотом стане унікальний набір 24-центових марок 1869 року з перевернутим зображенням у центрі (оцінна вартість від $750 тис. до $1 млн). Також на аукціон виставлена двоцентова “Блакитна Гавайська Місіонерська” (Blue Hawaii Missionary) марка 1851 року, випущена до входження Гаваїв до складу США (оцінна вартість до $750 тис.).

Ця колекція принесла Б. Гроссу широку популярність у світі філателістів. За словами голови Siegel, звістка про продаж стала несподіванкою, хоча мільярдер останнім часом цікавився пропозицією на цьому ринку. “Він сказав, що хоче повернути їх (марки) на ринок заради задоволення інших колекціонерів”, – передає аукціоніст слова Б. Гросса.

У 2016 році Б. Гросс був нагороджений премією Національного поштового музею США за філантропічний внесок (мільярдер пожертвував музею понад $10 млн). “Філателія завжди була для мене засобом досягнення цілей”, – сказано в його заяві з цього приводу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%