Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада Києва запропонує ДТЕК передати акції «Київенерго» місту після реорганізації компанії

Вівторок, 20 лютого 2018 14:27

Влада Києва запропонує енергохолдингу "ДТЕК" передати місту акції "Київенерго" після виділення зі складу компанії електричного блоку, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

"Зараз, як відомо, в" Київенерго "проходить реорганізація: компанія буде розділена на три. Одній з них, яка власне буде і далі називатися "Київенерго", відійде тепловий блок з базисом комунального майна. Наразі ми запропонуємо акціонерам передати акції цієї компанії місту. З погляду безперебійності ведення бізнесу (в тепловому сегменті - ІФ) касових розривів, отримання дозволів це буде значно краще і легше (ніж передача комунальних мереж від "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго" - ІФ)", - сказав він.

П.Пантелєєв додав, що відповідна ініціатива, схвалена комісією Київради з питань житлово-комунального господарства в понеділок, у вівторок буде розглядатися щодо майна.

Як повідомлялося, раніше передбачалося, що КП "Київтеплоенерго" візьме на баланс теплові мережі столиці після розірвання договору столиці з ПАТ "Київенерго" 27 квітня 2018 року.

На порядку також питання вливання столицею в "Київтеплоенерго" 7,4 млрд грн для приймання теплоенергетичного комплексу столиці від "Київенерго", забезпечення його подальшого стабільного функціонування (закупівлі техніки, матеріалів, засобів зв'язку, комп'ютерної техніки, організації диспетчерської служби, авансових платежів за газ ).

У грудні 2017 року акціонери ПАТ "Київенерго" в рамках закону "Про ринок електроенергії" вирішили виділити зі складу компанії оператора систем розподілу - ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі".

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Структурам СКМ Ріната Ахметова належить 97,4% акцій "Київенерго".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%