Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Електромобілі є загрозою для попиту на нафту

Вівторок, 20 лютого 2018 14:45

Розширення використання електромобілів є наростальною загрозою для попиту на нафту, тому цілком ймовірно, що він досягне піку до 2030 року.

Про це повідомляється в звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це не наш основний сценарій, але події 2017 року показують, як технологічні зміни та більш висока обізнаність можуть привести до щорічних продажів електромобілів до 10 млн до 2025 року", - наголошується в повідомленні.

У минулому році з'явилося безліч новин, які стосуються електрокарів, пов'язаних з технологічними досягненнями, такими як безперервне зниження витрат на акумулятори, а також стосуються споживчих переваг і політики в сфері екології. Уряд і виробники встановлюють цілі з виробництва електрокарів. ОПЕК підвищила прогноз щодо розміру парку елекрокарів у 2040 році до 250 млн одиниць з 140 млн.

За підрахунками аналітиків агентства, до 2040 року кількість електромобілів перевищить 1 млрд, або більш ніж половина автомобілів на дорогах.

Fitch відзначає, що такий розвиток подій не є базовим сценарієм, оскільки темпи та структура впровадження електромобілів мають безліч нюансів.

"Але ми вважаємо, що новий екстремальний сценарій став більш правдоподібним за минулий рік. Якщо застосувати його до попиту на нафту разом з прогнозами Міжнародного енергетичного агентства, видно, що попит на нафту досягне піку в 2029 році", - йдеться в огляді

"Але навіть в цьому випадку пік буде досить рівним, і попит на нафту в 2040 році в цілому не зміниться в порівнянні з сьогоднішнім днем, оскільки світові як і раніше потрібно споживати величезні обсяги нафти. Однак відсутність зростання попиту стане значною структурною зміною для нафтового ринку, і може зробити ціни більш волатильними й, в середньому, нижчими", - йдеться в звіті.

Більшість великих нафтовиробників уживають заходів щодо диверсифікації в природний газ, нафтохімію та альтернативну енергетику.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%