Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада НБУ ухвалила Стратегію монетарної політики регулятора

Понеділок, 16 липня 2018 16:26

Рада Національного банку України ухвалила Стратегію монетарної політики Національного банку України, яка визначає основні цілі, принципи та інструменти монетарної політики регулятора.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин, пише ukrinform.

«Відбулося засідання Ради Національного банку України (далі - Рада), на якому була затверджена Стратегія монетарної політики Національного банку України. Також на виконання вимог Конституції України та чинного законодавства Рада взяла до відома та опрацювання пропозиції Правління Національного банку України (далі - Правління) щодо Основних засад грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу», - йдеться в повідомленні.

Данилишин зазначив, що на засіданні було розглянуто низку питань щодо уточнення кошторису адміністративних витрат, у зв'язку із поточною діяльністю НБУ.

Як відомо, Стратегія монетарної політики Національного банку України визначає основні цілі, принципи та інструменти монетарної політики НБУ та напрями їх еволюції.

Схвалення Стратегії передбачає збереження послідовності під час проведення монетарної політики і незмінності її цілей та принципів. Це сприятиме посиленню передбачуваності та послідовності монетарної політики та стабілізації інфляційних очікувань. Водночас деталізація цілей та особливості застосування інструментарію монетарної політики, а також макроекономічний контекст її імплементації, деталізуються в щорічних Основних засадах грошово-кредитної політики.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%