Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКРЗІ передає на розгляд Кабміну план впровадження в Україні 4G-технологій

Середа, 23 вересня 2015 15:51

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, розглянула та схвалила проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів на 2015-2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління», доопрацьований за результатами погодження із зацікавленими органами влади, які визначені відповідальними за його виконання. Про це пише прес-служба відомства.

Документ розроблений на виконання Указу Президента України від 21.07.2015 № 445 «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв`язку четвертого покоління» та містить перелік необхідних заходів, спрямованих на створення рівних умов учасникам ринку для розвитку та впровадження в країні нових технологій, із зазначенням термінів їх проведення. До роботи над ним були залучені представники зацікавлених міністерств та відомств, операторів ринку, профільних громадських організацій та об`єднань. Минулого місяця, 18 серпня 2015 року, НКРЗІ попередньо схвалила проект плану та відповідно до чинного законодавства надіслала на погодження до восьми державних органів. Після отримання всіх пропозицій та зауважень, Комісія доопрацювала проект плану з урахуванням тих, що не суперечать нормам діючого законодавства та не мають наслідками порушення термінів виконання поставлених Президентом України завдань.

НКРЗІ наголошує, що у другому півріччі 2017 року повинен відбутися кінцевий етап плану – надання виключно в конкурентний спосіб права на користування РЧР України із використанням радіотехнології LTE, у тому числі пакетами в різних діапазонах, зокрема, шляхом проведення тендеру, за яким переможцями визначатимуться учасники, що виконали всі його умови і запропонували найвищу ціну за відповідну смугу.

Проект розпорядження в установленому законодавством порядку буде поданий на розгляд Кабінету Міністрів України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%