Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Користувачів Windows атакував новий «банківський» вірус

Понеділок, 27 листопада 2017 21:44

Експерти попереджають про появу нової шкідливої програми, створеної з метою розкрадання коштів з банківських рахунків користувачів інтернету.

Зловред належить до сімейства Trojan.Gozi, представники якого вже досить тривалий час «гуляють» просторами мережі, повідомляє «Доктор Веб», інформує «Сьогодні».

Новий троян отримав позначення Trojan.Gozi.64: як і попередники, він атакує комп'ютери під управлінням операційних систем Windows.

Особливість шкідливої програми полягає в тому, що вона повністю складається з окремих завантажуваних плагінів. Модулі викачуються з керуючого сервера спеціальною бібліотекою-завантажувачем, при цьому протокол обміну даними використовує шифрування. Зловред  може отримувати плагіни для браузерів, за допомогою яких виконуються веб-Інжект. Конфігурація цих веб-інжектів визначається цілями зловмисників.

Встановлено, що троян може використовувати плагіни для Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome і Mozilla Firefox. Встановивши відповідний модуль, зловред отримує з керуючого сервера ZIP-архів з конфігурацією для виконання веб-інжектів. Внаслідок троян може вбудовувати в популярні користувачем веб-сторінки довільний вміст – наприклад, підроблені форми авторизації на банківських сайтах і в системах банк-клієнт. Оскільки внесення змін до веб-сторінок відбувається безпосередньо на зараженому комп'ютері, URL такого сайту в адресному рядку браузера залишається коректним, що може ввести користувача в оману.

Троян дозволяє кіберзлочинцям красти банківські дані, які потім можуть бути використані для зняття коштів жертви. Додатково троян може фіксувати натискання клавіш, красти облікові дані з поштових клієнтів і виконувати інші функції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%