Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Скільки часу українці витрачають на дорогу до роботи

П'ятниця, 22 вересня 2017 18:11

У мегаполісах люди часто витрачають по кілька годин, щоб дістатися офісу вранці, і на дорогу додому ввечері. Багато хто їздить на заробітки з передмістя, пише «Сьогодні».

Наталя в дорозі щодня чотири години. Через це її робочий день стає більшим в півтора рази. «Я виїжджаю з дому о 7:30 і приїжджаю на Шулявку. Якщо затори, виходить більше двох годин, важкувато», – розповідається мешканка Княжичів Наталія Гірянська.

А ось співробітник СММ-агентства Станіслав Стояцький облюбував підземку. І навіть знайшов, як оптимізувати час. «Читав електронні книги, дивився відео, яке заздалегідь зберігав, щоб час в метро витрачався не дарма», – говорить Станіслав.

Іноді його керівник йде назустріч підлеглим і дозволяє працювати вдома. В офісі співробітники проводять близько чотирьох годин. Адже головне – результат. Контролювати його допомагають інтернет-програми. «Все фіксується в онлайн-системах. Видно, хто за що відповідає. І цього вистачає. Видно, чи зроблена робота», – зазначає директор СММ-агентства Володимир Галіка.

Технічний прогрес полегшує життя. Норми, встановлені сто років тому, вже не актуальні, вважає автор петиції на сайті Кабінету міністрів. І просить скоротити робочий день на годину: «Працівник вимагає набагато менше часу для виконання своїх обов'язків, ніж в 1918 році, коли був встановлений восьмигодинний робочий день. Інтернет, офісна техніка, мобільні телефони», – йдеться в петиції.

До речі, в Україні ще не найдовший робочий тиждень. Жителі Великобританії і Греції в середньому працюють 44 години. Португальці – 48. А ось найменше проводять в офісах голландці – 27 годин на тиждень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%