Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Астані 10 тисяч бюджетників отримають квартири в найближчі три роки

Четвер, 23 серпня 2018 17:58

Акімат Астани спільно з Жілстройсбербанком планує забезпечити житлом 10 тис. Працівників міських служб. Про це повідомив Асет Ісекешев на серпневій конференції освітян, пише Елорда Інфо.

За 20 років число педагогів в Астані зросла в 5 разів, з 3 тис. До 15 тисяч. У найближчі п'ять років з урахуванням відкриття нових шкіл і садків потреба в педагогічних кадрах складе ще близько 5 тисяч осіб. Тому акіматом міста ведеться активна робота по залученню сильних кадрів і створенню для них кращих умов. Разом з тим інфраструктура столиці, що швидко розвивається відчуває значну потребу в кадрах.

«Місто росте, і для нас дуже важливим є створення корпусу кваліфікованих фахівців у всіх сферах - поліція, вчителі, лікарі, пожежники і багато інших. З ініціативи глави держави реалізується програма 7-20-25. Для створення корпусу кваліфікованих фахівців міських служб ми плануємо в місті опрацювати спеціальну підтримку, в рамках якої в найближчі 3 роки спільно з Житлобудсбербанком за механізмом кредитування плануємо забезпечити 10 тисяч квартир для працівників бюджетної сфери міських служб, і ми очікуємо близько 3 тисяч з них для педагогів », - поділився Асет Ісекешев.

За інформацією акімату, заплановано будівництво гуртожитків, одне з них на 350 місць введуть в експлуатацію вже в цьому році, 200 місць також будуть виділені для вчителів.

За останні 10 років педагогам було виділено понад 2500 квартир в рамках державної програми розвитку житлового будівництва, зазначив акім Астани.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%