Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін РФ з 7 вересня по 4 жовтня купить у ЦБ валюту на 426,9 мільярда рублів

Середа, 05 вересня 2018 14:45

Сукупний обсяг коштів, що спрямовуються Мінфіном РФ на покупку іноземної валюти в рамках бюджетного правила, в період з 7 вересня по 4 жовтня складе 426,9 мільярда рублів. Щоденний обсяг покупки в цей період буде еквівалентний 21,3 млрд рублів, повідомило відомство, пише interfax.ru

Очікуваний обсяг додаткових нафтогазових доходів федерального бюджету, пов'язаний з перевищенням фактично склалася ціни на нафту над базовим рівнем, прогнозується в вересні в розмірі 391,4 мільярда рублів. Сумарне відхилення фактично отриманих нафтогазових доходів від очікуваного місячного обсягу нафтогазових доходів і оцінки базового місячного обсягу нафтогазових доходів від базового місячного обсягу нафтогазових доходів за підсумками серпня склало плюс 35,4 млрд рублів.

Таким чином, сукупний обсяг коштів, що спрямовуються на покупку валюти, складе 426,9 мільярда рублів. Обсяг стане рекордним, попередній найбільший обсяг покупок був в період з 7 серпня по 6 вересня - 383,2 мільярда рублів (по 16,7 млрд рублів в день).

При цьому, як наголошується в повідомленні Мінфіну, конвертація цих коштів до кінця вересня буде проводитися шляхом купівлі іноземної валюти Федеральним казначейством у Банку Росії без здійснення ЦБ еквівалентних покупок іноземної валюти на внутрішньому валютному ринку.

Банк Росії раніше оголосив про своє рішення не здійснювати покупку валюти з 23 серпня до кінця вересня для підвищення передбачуваності дій грошової влади і зниження волатильності фінансових ринків. Мінфін в свою чергу заявляв, що це рішення не вплине на виконання плану закупівель валюти в рамках бюджетного правила, так як джерела валюти для поповнення рахунку Федерального казначейства ЦБ визначає самостійно. Заступник міністра фінансів РФ Володимир Количев раніше також пояснював, що ЦБ в період волатильності може постачати валюту Мінфіну зі своїх резервів, а не за рахунок покупки її на ринку.

У своєму повідомленні в середу Мінфін пояснив, що з точки зору бюджетної політики зміна ретранслюються на внутрішній валютний ринок обсягів операцій в рамках бюджетного правила не веде до зміни обсягів формування (використання) коштів Фонду національного добробуту (ФНБ) і не перешкоджає реалізації механізму правила.

З початку серпня на ринку спостерігалося значне зниження рубля до євро і долара на тлі посилення санкцій тиску, а також продовження зростання єдиної європейської валюти в парі з доларом на глобальному ринку.

ЦБ РФ шість днів не проводив операції з купівлі валюти в рамках бюджетного правила, 8 серпня він знизив обсяг покупок вдвічі - до 8,4 млрд рублів, а 9 серпня припинив їх, відновивши 17 серпня з об'ємом 17,5 млрд рублів. На такий же обсяг було проведено покупки 18 серпня, а 21 серпня він був збільшений до 20,1 млрд рублів.

Купівля валюти в рамках бюджетного правила проводиться для вилучення додаткових нафтогазових доходів і поповнення ФНБ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%