Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіки країн, що розвиваються погіршаться в 2014р.

Середа, 08 січня 2014 15:07

Найбільші банки США не рекомендують вкладати кошти в країни, що розвиваються

Найбільші банки Уолл-стріт попереджають, що різке падіння вартості активів у багатьох країнах з економікою, що розвивається і зниження цін на акції до найнижчого рівня з 1998р. говорить про уповільнення темпів економічного зростання. Про це пише Independent Online.

Американський комерційний банк Goldman Sachs радить інвесторам скоротити обсяги вкладень у ринки, що розвиваються на третину. Керівництво закладу прогнозує значне ослаблення акцій, облігацій і валют протягом найближчих 10 років. Найбільша фінансова організація JPMorgan Chase прогнозує, що в 2014р. місцеві облігації будуть приносити дохід у розмірі всього 10% від їх середньорічного прибутку в 2004р. У свою чергу банк Morgan Stanley очікує, що вартість бразильського реала, турецької ліри та російської рубля продовжить знижуватися, після того , як в 2013р. ці валюти знецінилися на 17%.

Бразилія, Росія, Індія і Китай були втіленням зростаючої могутності країн, що розвиваються в умовах світової фінансової кризи. Однак тепер Morgan Stanley прогнозує погіршення економічних показників цих держав через те, що економіка США виходить з кризи, ФРС скорочує стимулювання, а процентні ставки ростуть.

За період з 2002р. по 2012р. облігації країн, що розвиваються принесли прибуток у 205%, на відміну від ​​58% доходу від казначейських облігацій США. Але вже в 2013р. облігації в країнах, що розвиваються втратили 6,3%. Це рекордне значення з 2002р.

На сьогоднішній день економіка країн, що розвиваються, як і раніше росте швидше, ніж у розвинених державах. Однак швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse прогнозує, що в 2014р. темпи зростання в країнах з розвиненою економікою збільшаться майже в два рази і складуть 2,1%. Тоді як економіка ринків, що розвиваються виросте на 5,3% , порівняно з 4,7% минулого року.

Morgan Stanley зазначив, що економічна ситуація в Бразилії, Індії, Індонезії, Південній Африці та Туреччині найбільш нестабільна, оскільки вони залежать від іноземного капіталу.

У 2014р. інвестори можуть розраховувати на мексиканське песо, південнокорейський вон і індійську рупію, уникаючи при цьому національну валюту ПАР - ранд, бразильський реал, і індонезійську рупію.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%