Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Газпром-Медіа» подав позов проти «Яндекса» і зажадав 40 тис. руб. компенсації

Четвер, 06 вересня 2018 10:34

Телеканали ТНТ, ТВ3, Супер, 2Х2 вимагають припинити розміщення піратських копій серіалів

Телеканали ТНТ, ТВ3, Супер, 2Х2 (належать "Газпром-медіа") звернулися в Мосміськсуд з позовними заявами до компанії "Яндекс" через піратські копії серіалів, розміщених в сервісі "Яндекс.Відео", повідомляє  INTERFAX.RU

"До суду надійшли чотири позовні заяви, відповідачем у яких виступає ТОВ" Яндекс ". У всіх позовах телеканали просять зобов'язати відповідача припинити створення технічних умов, що забезпечують розміщень продукції на сайті Яндекс.ру", - повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар суду Уляна Солопова .

Вона додала, що кожен телеканал просить також стягнути з "Яндекса" 10 тисяч рублів в якості компенсації за порушення виключного права і стягнути держмито в сумі 400 рублів.

"Позови зареєстровані, процесуальні рішення по руху позовів поки не прийняті", - поінформувала представник суду.

Суперечка про контент

24 серпня Мосміськсуд задовольнив позовні заяви телеканалів ТНТ, ТВ3, 2х2, "Супер" до "Яндексу" і постановив прийняти попередні забезпечувальні заходи щодо нелегального розповсюдження контенту, сказали в прес-службі медіа-холдингу.

30 серпня "Яндекс" повідомив, що видалив з пошуку всі посилання на спірний контент, який послужив приводом для позову "Газпром-медіа". Разом з тим компанія заявила, що як і раніше вважає рішення суду про видалення пошукачем піратського контенту необгрунтованим і незаконним, і буде його оскаржувати.

31 серпня Роскомнадзор повідомив, що після перевірки, проведеної його фахівцями, у нього немає підстав для блокування "Яндекс.Відео".

Однак "Газпром-медіа" заявив, що не відмовляється від подачі позову до "Яндексу", так як піратський контент за деякими видами запитів все ще присутній в сервісі. Крім того, холдинг побоюється, що якщо не подати позов, то попередні забезпечувальні заходи, накладені на "Яндекс" судом, будуть автоматично зняті, а піратське відео з часом знову виникне у видачі "Яндекс.Відео".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%