Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МЕР зробив ставку на рубль: «дерев’яний» злетить через рік

Четвер, 06 вересня 2018 14:56

За прогнозами Мінекономрозвитку (МЕР) РФ, у другому півріччі 2019 року курс національної валюти повернеться до рівня 63-64 рубля за один долар, випливає з аналітичного огляду «Картина економіки. Август 2018 року », пише" Московський Комсомолець "

Такий настрій відомства не поділяють експерти. На їхню думку, досягти позначки в 63 рубля за долар США можливо тільки в разі зростання нафти вище $ 100 за барель і при відсутності ескалації геополітичної напруженості, а також санкцій відносно російського рублевого боргу. В іншому випадку, прогнозами мера не судилося збутися.

«Мінекономрозвитку Росії зберігає незмінним прогноз курсу рубля на 2020-2024 роки. Очікується, що курс рубля до долара США повернеться до рівнів 63-64 рубля за долар у другій половині 2019 року і надалі продовжить слабшати темпом, близьким до інфляційного диференціалу між Росією і країнами - торговими партнерами », - йдеться в доповіді, опублікованій на офіційному сайті міністерства.

У МЕР скорегували свою позицію щодо курсу долара на кінець поточного року і на початок 2019 року в бік ослаблення. Згідно з новим прогнозом, середній курс долара в 2018 році буде дорівнювати 61,7 рубля, проти 60,8 рубля, озвучених раніше. В середньому за поточний рік курс національної валюти складе 61,7 рубля за долар.

Повернення 63 рублів за долар США можливо тільки в разі зростання нафти вище позначки $ 100 за барель і при відсутності ескалації геополітичної напруженості, вважає керівник аналітичного відділу Grand Capital Сергій Козловський. «Прогноз МЕР виглядає зараз нереалізованим», - підкреслив експерт.

Директор аналітичного департаменту «Альпарі» Олександр Разуваєв згоден з прогнозом МЕР, з одним лише застереженням, що не буде санкцій відносно російського рублевого боргу. «Якби Міністерство фінансів РФ відмовилося купувати валюту, не є принциповим у Банку Росії або на ринку, то на кінець 2018 року курс був би близько 55 рублів за долар, - говорить Разуваєв. - Ситуація «дорога нафта і дешевий рубль» дуже вигідна для бюджету. Завдяки їй до кінця року скарбниця отримає більше 2,5 трлн рублів додаткових доходів. Але нескінченно грати в такі ігри не можна - це веде до прискорення інфляції. Банк Росії вже заявив, що може підвищити ключову ставку, що не подобається бізнесу. В кінцевому рахунку, якщо не буде максимально жорстких санкцій, то рубль швидше піде вгору. Нафта близько $ 80, а значить в Росії все непогано ».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%