Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Для виїзду за кордон дітям Казахстану знадобляться окремі паспорти

Понеділок, 10 вересня 2018 16:50

МВС РК вносить поправки в закон, що передбачають скасування вклеювання фотографій дітей до 16 років в паспорти батьків. Це зроблено, для того щоб забезпечити громадянам Казахстану вільне переміщення кордонів інших країн, передає МІА «Казінформ» з посиланням на прес-службу відомства.

Відповідно до Закону РК «Про документи, що засвідчують особу» в паспорт громадянина Республіки Казахстан може бути внесений запис про дітей у віці до 16 років при виїзді спільно з батьками за кордон з вклеювання їх фотографій. Разом з тим останні тенденції у світі, пов'язані з посиленням загрози тероризму та екстремізму, стали причиною посилення багатьма країнами вимог при перетині їх кордонів.

Світова спільнота удосконалює проходження паспортно-візового контролю, форми ідентифікації особистості та перейшло до видачі документів з біометричними даними (цифрова фотографія, відбитки пальців, зображення райдужної оболонки ока і т. Д.). Спостерігається тенденція щодо збільшення країн, що пред'являють як обов'язкова вимога для в'їзду в державу наявність у дітей до 16 років, що виїжджають з батьками за межі країни, паспорта громадянина Республіки Казахстан (наприклад, в європейські держави Шенгенської зони, США, ОАЕ та інші країни) .

«Тому, щоб забезпечити нашим громадянам вільне переміщення кордонів інших країн, МВС вносить поправки в закон, що передбачають скасування вклеювання фотографій дітей до 16 років в паспорти батьків. Відповідно, для виїзду за кордон дітям необхідно буде оформляти окремий паспорт », - повідомили в міністерстві.

Дані нововведення набрають чинності з 1 січня 2019 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%