Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З 2019 року казахстанським туристам видаватимуть страхові сертифікати

Четвер, 13 вересня 2018 12:47

Вартість обов'язкового страхування туриста для туроператора буде залежати від країни і тривалості поїздки, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz з посиланням на прес-службу Нацбанку.

«Ліміт відповідальності страховика також буде залежати від програми страхування і знаходиться в діапазоні від 10 тис. До 50 тис. Доларів. Розміри страхової премії та страхової виплати встановлені на рівні законодавчого акту », - пояснили в прес-службі.

У Нацбанку нагадали, що Законом Республіки Казахстан від 2 липня 2018 року № 166-VI «Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів Республіки Казахстан з питань страхування і страхової діяльності, ринку цінних паперів» внесені законодавчі поправки, що стосуються переходу від обов'язкового страхування відповідальності туроператора і турагента до страхування самого туриста, що виїжджає за кордон.

«З 1 січня 2019 року туроператор у сфері виїзного туризму при реалізації туристської путівки зобов'язаний видати туристу через турагента страховий сертифікат. В даному сертифікаті будуть вказані контактні дані міжнародних асистанс-компаній страховика, які організовують в цілодобовому режимі допомогу з доступу до медичних послуг за кордоном. На весь час подорожі турист забезпечується страховим захистом від соціально значущих ризиків, пов'язаних із заподіянням шкоди життю і здоров'ю: нещасний випадок і надання екстреної, невідкладної допомоги в разі раптового гострого захворювання, різкого погіршення стану здоров'я, загострення хронічних захворювань », - пояснили в Нацбанку.

При настанні за кордоном страхового випадку турист не несе витрати по оплаті медичних послуг, медичної евакуації / репатріації та інших витрат. Ці витрати покриває страховик через міжнародну асистанс-компанію.

При цьому обов'язок туриста полягає лише в негайному зверненні при настанні страхового випадку в міжнародну асистанс-компанію страховика.

«Зазначені умови страхування відповідають вимогам країн, в яких необхідна страховка при в'їзді. Це означає, що туристу не потрібно укладати додатковий договір страхування », - пояснили в Нацбанку.

Обов'язкове страхування туриста поширюється тільки на організований туризм. Туристам, які самостійно планують подорожі, рекомендується укласти договір в добровільному порядку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%