Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Англії зняли арешт з активів Газпрому

П'ятниця, 14 вересня 2018 10:40

Англійський суд у четвер, 13 вересня, скасував наказ від 18 червня 2018 року про арешт активів російського монополіста - компанії Газпром на території Англії та Уельсу.

Про таке рішення повідомили в управлінні інформації компанії, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Умовою скасування наказу стало прийняте Газпромом зобов'язання не відчужувати акції Nord Stream AG до завершення слухань в англійському суді у справі про визнання та приведення у виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі про транзит від 28 лютого 2018 року. Слухання попередньо призначені на лютий 2019 року.

Арешт активів в британській юрисдикції найбільш чутливий для Газпрому, оскільки обмежує його доступ до світового фінансового ринку, ставлячи угоди з залучення коштів за допомогою єврооблігацій або клубних кредитів під загрозу заморозки за позовами Нафтогазу України. У червні Газпрому довелося скасувати угоду з розміщення євробондів у фунтах. Свої останні угоди на ринку двосторонніх кредитів монополія також вважає за краще не робити надбанням громадськості.

Наказ про арешт активів Газпрому на території Англії та Уельсу був прийнятий Високим судом Англії та Уельсу 18 червня 2018 року на прохання Нафтогазу у зв'язку з примусовим виконанням рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору про транзит газу від 28 лютого 2018 року.

Нагадаємо, що напередодні Апеляційний суд в Швеції задовольнив прохання Нафтогазу про скасування наказу про припинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%