Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд і Нацбанк Казахстану опублікували спільну заяву

П'ятниця, 14 вересня 2018 12:48

Найближчим часом Уряд і Національний Банк залучать нові заходи з підтримки аграрного сектора національної економіки. Про це йдеться в спільній заяві, опублікованій на сайті прем'єр-міністра РК.

«Зараз, в умовах Третьої хвилі модернізації економіки та створення нової моделі зростання, значення Агропромислового комплексу зростає. Це стратегічна галузь. Потенційний локомотив. Наше спільне завдання - збільшити в найближчі 5 років продуктивність праці та експорт переробленої продукції АПК у 2,5 раза. Для цього ми разом працюємо над доступністю фінансування для сільгоспвиробників, доступністю ринків збуту і розвитком експорту, пише kapital.kz.

Разом з тим ситуація на світових ринках нестабільна, швидко змінюється. Аграрний сектор, який має навантаження в вигляді валютних кредитів, розвивається під тиском зовнішніх шоків ", - наголошується в заяві.

Уряд і Нацбанк мають намір створити умови для прискореного зростання галузі в новій реальності, не зменшувати темпів модернізації, розшити наявні «вузькі» місця. Для цього розроблено пакет додаткових заходів підтримки сільгоспвиробників і в цілому аграрного сектора. Особлива увага приділяється зниженню боргового навантаження підприємств АПК і зниженню їх боргового тягаря.

Інструменти - дедолларизация і реструктуризація вимог холдингу «КазАгро», використання нових інструментів Держпрограми АПК.

Крім того, передбачені ряд фінансових інструментів, що стимулюють ефективність роботи фінансових інститутів, в тому числі банків - партнерів по реалізації програм розвитку АПК.

«Активним учасником реалізації проектів Програми« Агробізнес 2020 »та державних програм з підтримки підприємництва є Цеснабанк. На його частку припадає понад 65% від обсягів кредитування галузі. У зв'язку з цим Цеснабанк спільно з холдингом «КазАгро» почав опрацювання питання рефінансування виданих валютних кредитів і позик і збільшення їх термінів.

В рамках цієї роботи Уряд і Національний Банк опрацьовують механізм викупу портфеля сільськогосподарських кредитів у Цеснабанка на суму 450 млрд тенге. Це дозволить забезпечити фінансове оздоровлення підприємств агропромислового сектора - позичальників банку, а також посилить фінансову стійкість Цеснабанка ", - наголошується в заяві.

Реалізація перерахованих заходів захистить інтереси вітчизняних сільгоспвиробників, збільшить обсяги кредитування і надасть підтримку політиці модернізації аграрного сектора.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%