Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За 130 проектам в Казахстані ведеться антикорупційний супровід

П'ятниця, 14 вересня 2018 17:54

Підбито попередні підсумки реалізації Дорожньої карти 2018 року в рамках антикорупційного супроводу проекту «Protecting Business and Investments», передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

Селекторна нарада пройшла в режимі конференц-зв'язку. Телеміст пройшов за участю представників антикорупційних відомств і палат підприємців регіонів.

«Розвинений підприємницький клас - це основа сталого розвитку країни. Тільки сильний і самодостатній бізнес дозволяє державі виконувати соціальні зобов'язання перед населенням, розв'язувати питання безпеки та обороноздатності країни та інші. Будь-яке втручання в справи бізнесу буде розглядатися нами як надзвичайна подія, і реакція на це буде відповідна. У напрямі загальнодержавної політики щодо зняття адміністративних бар'єрів та захисту бізнесу, що проводиться Главою держави та Урядом, агентство активно працює над автоматизацією державних послуг. На сьогодні 78% виявляється отримувача послуг без посередництва чиновників », - сказав заступник голови Агентства у справах державної служби та протидії корупції Олжас Бектенов.

Нагадаємо, в кінці липні цього року в Актобе відкрився фронт-офіс проекту «Protecting Business and Investments», створений для антикорупційного супроводу інвесторів. Головною метою проекту є захист інвесторів від всіляких корупційних ризиків, з якими стикається підприємець при реалізації інвестиційного проекту.

«На сьогодні в цілому по Україні ведеться антикорупційний супровід 130 проектів вітчизняних і закордонних інвесторів на суму понад 5,1 трлн тенге. Варто відзначити, що 43% припадає на іноземних інвесторів. У цьому році планується реалізувати 32 проекти. Єдина умова для інвесторів - стовідсоткову відмову від корупційних складових в інвестиційному проекті та нульова терпимість до корупції », - підкреслила керівник проектного офісу« Protecting Business and Investments »Гульмира Кабіева.

Вона зазначила, в регіональні фронт-офіси надійшло 96 звернень, 77 з них розглянуті та питання вирішені в оперативному порядку.

Відзначимо, що в рамках проекту на сьогодні в Актюбінської області підписано 12 угод з іноземними та вітчизняними інвесторами на суму майже в 300 млрд тенге. 7 угод розглянуті та є позитивні результати. Наприклад, великому ТОВ «Аксу Меблі» надана можливість залучення іноземної робочої сили.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%