Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані видавати мікрокредити запропоновано в першу чергу молоді

Вівторок, 18 вересня 2018 11:57

Мінпраці РК запропонувало видавати молоді мікрокредити на бізнес в першочерговому порядку, передає кореспондент МІА «Казінформ», пише kapital.kz.

«У рамках реалізації Дорожньої карти щодо забезпечення зайнятості та соціалізації молоді пропонується для зниження рівня незайнятої молоді збільшити число претендентів на отримання технічної та професійної освіти особам, які залишилися без кваліфікації. Також розширити перелік кваліфікації та навичок по короткостроковому професійного навчання, а також встановити пріоритетне право для молоді в отриманні мікрокредитів », - повідомила міністр праці та соціального захисту населення Мадіна Абилкасимова.

Вона повідомила, що в рамках Програми розвитку продуктивної зайнятості та масового підприємництва на навчання основам підприємництва по проекту «Бастан-Бізнес» в поточному році направлено 4536 молодих людей, 396 осіб отримали мікрокредити.

Крім того, міністр також розповіла про Дорожній карті щодо забезпечення зайнятості та соціалізації молоді. За її словами, спільно з міністерством соціального розвитку проведена робота по класифікації молоді за рівнем освіти, соціальним статусом, досвіду роботи, за рівнем доходів і типу місця проживання (місто / село).

«Визначено сім категорій молоді, за якими в рамках Дорожньої карти будуть реалізовані конкретні цільові заходи в залежності від потреби в освіті, працевлаштуванні та соціальної підтримки», - зазначила вона.

За її даними, при загальному рівні безробіття по республіці 4,9% молодіжне безробіття знаходиться на низькому рівні та складає 3,8%, або 82,4 тис. осіб. За підсумками другого кварталу 2018 року загальна чисельність зайнятої молоді склала 2,1 млн осіб. 1,5 млн серед зайнятої молоді відноситься до числа найманих працівників, 456 тис. - до числа самозайнятих.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%