Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані планується перейти на техпаспорти з чіпами

Середа, 19 вересня 2018 13:56

Нові техпаспорти з чіпами планується впровадити в Казахстані з 1 січня 2019 року, передає кореспондент МІА «Казінформ», пише kapital.kz.

На сайті електронного уряду опубліковано проект наказу про внесення змін і доповнень до наказу міністра внутрішніх справ РК «Про затвердження форм та зразків бланків посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу».

Наказом глави МВС планується встановити, що свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, виготовлені та видані до введення в дію цього наказу, є чинними до перереєстрації транспортних засобів.

Нові техпаспорти будуть видаватися поетапно з січня 2019 року. Зміниться і розмір нових техпаспортів, вони стануть більш компактними. З'являться в них і ультрафіолетові елементи захисту. У інтегральної мікросхеми будуть прописані всі реєстраційні дані автомобіля: державний реєстраційний номерний знак; серія та реєстраційний номер свідоцтва; дата видачі свідоцтва; Марка, модель; рік випуску транспортного засобу; категорія транспортного засобу; відмітка про зняття з обліку; ідентифікаційний номер (VIN); маса без навантаження, kg; об'єм двигуна, куб. см; дозволена max маса, kg; колір транспортного засобу; власник транспортного засобу; місце проживання; особливі відмітки; дата первинної реєстрації; відомості про види переобладнання транспортного засобу та інші відомості.

Передбачається, що за потреби поля можуть змінюватися і додаватися. Публічне обговорення проекту продовжиться до 2 жовтня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%