Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Фейсбуці посилюють боротьбу з фейковий новинами

Четвер, 20 вересня 2018 13:47

Топ-менеджери компанії Facebook розповіли журналістам, що компанія збирається посилити боротьбу з розповсюджувачами фейковий новин, пише Голос Америки.

Facebook починає реалізацію нового проекту разом з двома великими некомерційними організаціями: Міжнародним республіканським інститутом та Національним демократичним інститутом. Мета проекту - призупинити поширення дезінформації в інтернеті. При цьому в Facebook визнають, що, незважаючи на всі зусилля компанії, мільйони людей все ще читають фейковий новини і вірять їх розповсюджувачам.

Міжнародний республіканський і Національний демократичний інститути були створені в 1980-х роках. Їх роботу фінансує уряд США, головне завдання організацій - сприяти демократизації по всьому світу. Обидва інституту, пише Reuters, підтримують «неформальні» зв'язку з однойменними політичними партіями.

Старший радник Республіканського інституту Емі Стаддарт розповіла, що деталі співпраці з Facebook все ще обговорюються. Вона додала, що інститут збирається допомогти співробітникам соцмережі «зрозуміти те, як їх платформа використовується в світі з урахуванням локальних особливостей».

Про новий партнерського проекту топ-менеджери Facebook розповіли під час телеконференції з журналістами, яка відбулася 19 сентября (повну розшифровку бесіди можна прочитати тут).

Том Рейнольдс, який відповідає за комунікаційну політику компанії, і САМІД Чакрабарті, який керує в Facebook підрозділом громадянської активності, розповіли, як найбільша у світі соціальна мережа готується до майбутніх виборів президента Бразилії і проміжних виборів до Конгресу США.

Так як в соцмережі припускають, що напередодні дня голосування в бразильському інтернет-просторі вибухне справжня інформаційна війна, компанія вже протестувала здатність системи відображати поява фейковий новин, які можуть вплинути на результат виборів. Мова, зокрема, йде про спроби знизити явку виборців напередодні дня голосування за допомогою неправдивих заяв.

Під час іншого тренінгу в компанії з'ясували, як соцмережа може справлятися з одночасною появою десятків сторінок, розміщених по всьому світу, і поширюють недостовірні матеріали, пов'язані з американськими виборами.

19 вересня Лабораторія судових цифрових досліджень в Атлантичній раді опублікувала дослідження на тему виборів в Бразилії. Як приклад експерти взяли чотири статті про корупцію, які лідирують за кількістю репоста в бразильських соцмережах. З'ясувалося, що достовірна інформація містилася тільки в одній з чотирьох публікацій.

Представники Facebook відмовилися поділитися з пресою іншими подробицями порушень, виявлених в бразильському сегменті соцмережі.

Інтернет-аудиторія все ще продовжує стежити (і часто - довіряти) сайтам «фейковий новин», навіть не дивлячись на великий спад, який стався після президентських виборів в США та наступного скандалу. До сих пір в соцмережі реєструють щомісяця до 70 млн. Відвідувань сторінок з недостовірною інформацією.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%