Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У грудні 2013р. в США уповільнилися темпи зростання робочих місць

Субота, 11 січня 2014 11:10

Показник впав до трирічного мінімуму

У грудні 2013р. в США було створено тільки 74 тис. робочих місць, замість запланованих 197 тис. Порівняно з цим значенням, у листопаді 2013р. було створено більше 200 тис. вакансій. Це свідчить про нестабільність американського ринку праці, повідомляє BBC News.

У повідомленні зазначено, що кількість робочих місць у сфері туризму, промисловості та послуг збільшилася. Однак будівельні організації звільнили близько 16 тис. співробітників. Це найбільше скорочення в галузі за 20 місяців.

Незважаючи на те, що на ринку праці відкрилося менше вакансій, рівень безробіття в США впав до п'ятирічного мінімуму в 6,7%. Аналітики вважають, що багато американців просто втратили надію і перестали звертатися в службу зайнятості. В Америці людей вважають безробітними, тільки якщо вони заявляють про це у відповідні органи і розглядають різні вакансії. Ще однією причиною зниження активності на ринку праці стало різке погіршення погодних умов в США.

Останнім часом в Америці помітно скоротилася чисельність працездатного населення. Так, частка американців, які працевлаштовані, або шукають роботу, становить 62,8%. Цей показник близький до 35-річного мінімуму.

В цілому, економіка США набирає обертів. Про це свідчить збільшення обсягів виробництва, продажів і споживання. Цього року економісти очікують, що економіка США виросте на 3%, порівняно з 1,7 % минулого року.

Федеральній резервній системі США належить вирішити, чи готова американська економіка до подальшого скорочення стимулювання на фоні істотного зниження кількості робочих місць. Це стане відомо на майбутньому засіданні Центрального банку в кінці січня. Нагадаємо , що на грудневому засіданні ФРС було вирішено скоротити державну допомогу з $85 до $75 млрд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%