Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«АвтоВАЗ» проведе делістинг, Росія

Четвер, 27 вересня 2018 10:42

Як пише INTERFAX.RU, ПАТ "АвтоВАЗ" проведе делістинг акцій компанії, повідомив журналістам глава ГК "Ростех" Сергій Чемезов в понеділок в Москві.

"Делистинг буде", - сказав Чемезов, нагадавши, що акціонери зараз проводять процедуру рекапіталізації компанії. "Ви знаєте, зараз ми закінчимо всі, з кредитами розберемося, з тими, які ми давали, викупимо, обов'язкову пропозицію зробимо всім міноритаріям, викупимо, хто захоче, все акції, а потім будемо думати, що далі робити", - додав він.

Як говорив в інтерв'ю "Інтерфаксу" старший віце-президент групи Renault і керівник регіону Євразія Ніколя Мор в кінці серпня, спільне підприємство ДК "Ростех" і альянсу Renault-Nissan Alliance Rostec Auto B.V. має намір довести свою частку в капіталі ПАТ "АвтоВАЗ" до 100% в результаті оферти і примусового викупу акцій, після чого можливий делістинг акцій "АвтоВАЗу".

Він також нагадав, що акціонери "АвтоВАЗу" проводять процедуру рекапіталізації компанії за планом, узгодженим між Renault і "РОСТЕХ". "Як ви пам'ятаєте, в кінці 2016 року було проведено додемісію за відкритою підпискою, в цьому році ми провели додемісію по закритій підписці і зараз направили обов'язкову пропозицію щодо викупу акцій, за підсумками якого більш як 95% акцій має бути консолідовано. І як тільки ми побачимо , що цей поріг досягнуто - результати будуть готові 10 вересня, - тоді ми можемо запустити фінальний процес, який дозволить нашій СП Rostec Auto BV довести свою частку до 100% ", - сказав топ-менеджер.

"Можливо", - сказав він, відповідаючи на питання, чи планується делістинг акцій "АвтоВАЗу".

За його словами, терміни проведення squeeze-out поки не визначені. "Необхідно пройти ряд регуляторних процедур Центробанку, тому я не можу назвати точну дату. Це займе кілька місяців. Але поки точних термінів у нас немає", - зазначив Мор.

Також поки не називається сума, яка знадобиться для викупу акцій: "Це залежить від оцінки вартості акцій, яка повинна бути проведена відповідно до регуляторних процедур", - сказав він.

Коментуючи ціну обов'язкової пропозиції, яка була встановлена ​​на рівні 12,4 рубля за звичайну акцію, 12,2 рубля - за привілейовану акцію, Мор вказав, що у випадку з примусовим викупом вона може відрізнятися. "І для того, щоб встановити ціну для примусового викупу, ми повинні слідувати правилам ЦБ. Плюс, держава захищає права міноритаріїв, тому ми повинні бути впевнені в тому, що все робимо правильно", - додав топ-менеджер.

У травні 2018 року голова ради директорів "АвтоВАЗу" Сергій Скворцов оцінював, що оферта, виставлена ​​міноритарним акціонерам автовиробника, принесе мажоритарій, який направив пропозицію про викуп, 8-10% акцій компанії.

Як повідомлялося, Alliance Rostec Auto B.V. в результаті додаткової емісії акцій ПАТ "АвтоВАЗ" довела свою частку в капіталі російського автовиробника до 83,53%, ще 11,22% - у кіпрської Renaissance Securities Limited. При цьому, згідно з річним звітом Renault, Alliance Rostec Auto B.V. з урахуванням "фінансового інструменту" контролювало 88,69% акцій ПАТ "АвтоВАЗ".

У квітні 2018 року Чемезов заявляв, що акціонери ПАТ "АвтоВАЗ" планує завершити рекапіталізацію компанії в жовтні 2018 року. За його словами, загальна вартість рекапіталізації перевищила 107 млрд рублів. Чемезов також говорив, що в ході другого етапу рекапіталізації була проведена конвертація боргів "АвтоВАЗу" на загальну суму 61,4 мільярда рублів в акції. "Ростех" і Renault переуступили на користь Alliance Rostec Auto B.V. права вимоги по боргах автовиробника - на 30,7 млрд рублів кожен. У свою чергу, СП стало учасником закритої підписки на нові акції "АвтоВАЗу" такий же вартістю. В результаті угоди 61,1% в СП належить Renault, 38,9% - "РОСТЕХ".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%