Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Даніяр Акишев розповів про ситуацію в Цеснабанк, Казахстан

Четвер, 27 вересня 2018 12:51

Ситуацію в Цеснабанк регулятор оцінює як стабільну. Банк виконує всі пруденційні нормативи. Однак останнім часом банк зіткнувся з незапланованим відтоком коштів з рахунків населення і підприємств, тому регулятор прийняв рішення підтримати БВУ. Про це на прес-конференції повідомив глава Нацбанку Даніяр Акишев, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Нацбанком в цих умовах, а також з огляду на вступ в силу вимог по Базель III була надана підтримка банку в розмірі 150 млрд тенге на різних умовах. Основний принцип, який лежить в основі рішення Нацбанку, допомагати тому чи іншому фінінституту, є причина виникнення проблемної ситуації в банку. Тобто ми дивимося, що відбувається в банку, яка ведеться політика по управлінню активами, по кредитуванню, а також на готовність акціонерів брати участь у вирішенні ситуації », - сказав Данияр Акишев.

У ситуації з Цеснабанк регулятор констатує, що його акціонери зробили максимальні зусилля для стабілізації роботи фінінститута. Вже проведена докапіталізація банку, призначено нового менеджмент, який має досвід у вирішенні кризових ситуацій. Паралельно Цеснабанк проводить операцію з продажу значної частки портфеля сільськогосподарських кредитів на суму 450 млрд тенге Фонду проблемних кредитів, додав Данияр Акишев.

«З одного боку, це дозволяє поліпшити стан підприємств агросектору шляхом зміни кредитора, який здатний запропонувати більш пільгові умови обслуговування позик. З іншого боку - забезпечить додаткову ліквідність і зниження залежності від ситуації в агросекторі. Також Цеснабанк разом з КазАгро почав опрацьовувати питання рефінансування виданих кредитів і збільшення їх термінів », - сказав він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%