Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Газпром» оскаржив в шведському суді проміжне рішення арбітражу щодо спору з PGNiG.

Вівторок, 02 жовтня 2018 21:34

«Газпром» оскаржив в шведському суді проміжне рішення арбітражу щодо спору з PGNiG, повідомила польська компанія, пише interfax.ru.

Як повідомлялося, в червні Арбітражний трибунал у Стокгольмі виніс часткове рішення за позовом польської PGNiG про перегляд ціни поставок газу за контрактом від 1996 року.

Польська компанія заявила, що арбітри визнали право польського імпортера PGNiG вимагати зниження ціни в контракті на поставку російського газу по газопроводу Ямал - Європа. У зв'язку з цим PGNiG очікує зниження ціни контракту до рівня ринкових цін на більш пізньому етапі арбітражного провадження.

ТОВ "Газпром експорт" підтвердило, що 29 червня отримало проміжне рішення арбітражного трибуналу щодо контракту на поставку газу компанії PGNiG.

"Арбітражний трибунал погодився з доводами ТОВ" Газпром експорт "і повністю відмовив PGNiG в зміні ціни згідно з вимогою, заявленому цією компанією в ході розгляду. Право будь-якої зі сторін вимагати перегляду ціни газу в разі істотних змін на ринку спочатку передбачено контрактом. Трибунал підтвердив наявність у PGNiG такого права, однак не погодився із запропонованими польською компанією способом зміни ціни і ціновою формулою. Крім іншого, суд не погодився і з доводами PGNiG про те, що єдиний реле вантний фактор для ціноутворення в довгострокових контрактах на поставку газу - це ціни на хабах ", - заявляє російська сторона.

Цей контракт був підписаний в 1996 році, він передбачав поставку близько 10 млрд кубічних метрів газу на рік, мінімальна річна контрактна кількість - 8,7 млрд кубічних метрів на рік. Договір діє до 2022 року.

У 2014 році PGNiG зажадала перегляду контрактної ціни. Не досягнувши консенсусу в процесі переговорів, в травні 2015 року його передала спір для вирішення в Стокгольмський арбітраж.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%