Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВТБ отримав 85% акцій банку «Відродження», Росія

Середа, 03 жовтня 2018 10:45

Як пише INTERFAX.RU, ВТБ закрив операцію з фондом Bonum Capital з придбання 85% акцій банку "Відродження", йдеться в повідомленні ВТБ.

У визначені законом терміни ВТБ направить обов'язкову пропозицію міноритарним акціонерам "Відродження" про викуп звичайних акцій. Міноритарії зможуть скористатися офертою до січня 2019 року. Завершити остаточну інтеграцію банків планується у 2020 році.

Наглядова рада ВТБ схвалив операцію з придбання пакета акцій "Відродження" у фонду Bonum Capital 25 вересня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що в рамках оферти ВТБ може викупити до 14,99% звичайних акцій "Відродження". Крім того, наглядова рада ВТБ схвалив викуп не більше 9,60% привілейованих акцій "Відродження".

Банк "Відродження" до грудня 2017 року контролювався Олексієм та Дмитром Ананьєва через Promsvyaz Capital B.V., але потім структура акціонерів змінилася: частка компаній з кіпрськими акціонерами в капіталі банку склала близько 90%.

Брати Ананьєва виставили "Відродження" на продаж за приписом ЦБ в кінці 2017 року, через те, що їх ділова репутація перестала задовольняти вимогам регулятора після початку санації належить їм Промсвязьбанка.

Основним претендентом на покупку "Відродження" раніше вважався фонд Bonum Capital, заснований Муратом Алієвим, колишнім топ-менеджером групи "Нафта Москва" Сулеймана Керімова. Однак в червні 2018 року голова ВТБ Андрій Костін повідомив, що Bonum Capital веде переговори від імені Ананьєва (саме йому дісталися фінансові компанії після поділу активів з братом - А.Ананьевим). "Ананьїв всі свої права передав компанії Bonum, вони від його особи виступають, вони повинні зібрати ці акції і забезпечити якийсь механізм продажу", - сказав тоді А.Костіна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%