Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Facebook звинуватили в незаконному зборі даних про дітей

Четвер, 04 жовтня 2018 09:37

Коаліція груп із захисту прав дітей і споживачів у середу, 3 жовтня, звинуватила американську компанію Facebook у незаконному зборі даних про дітей за допомогою мобільного додатка Messenger Kids.

Зокрема, у скарзі, поданій Федеральною торговою комісією США (FTC), Кампанією за вільне від реклами дитинство (CCFC) й іншими організаціями, стверджується, що інформація про практику конфіденційності є занадто невизначеною, що дозволяє Facebook ділитися даними про дітей з третіми сторонами, передає видання The Hill.

За даними груп, Messenger Kids порушує Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA), оскільки не гарантує, що дорослий, який дає дитині дозвіл на використання додатка, в дійсності є опікуном користувача.

"У той час як є докази того, що надмірне використання соціальних мереж негативно впливає на благополуччя дітей і підлітків, Facebook намагається привабити дітей до п'яти років. Вони розповідають батькам, що Messenger Kids призначений для безпечного використання дітьми, але вони навіть не відповідають найбільш базовим вимогам закону про конфіденційність. Найкращий вибір для батьків очевидний: тримайте дітей подалі від Facebook", - заявив виконавчий директор CCFC Джош Голін.

Як відомо, Facebook представила сервіс у грудні минулого року. Він призначений для дітей у віці від 6 до 12 років, занадто юних, щоб створювати аккаунт у соціальній мережі. Додаток дозволяє дітям спілкуватися з іншими користувачами Messenger Kids і вимагає від батьків налаштувати для них обліковий запис.

При цьому в скарзі наголошується, що механізм згоди в додатку можна легко обдурити, що дозволяє дитині легко обійти його і створити обліковий запис без допомоги батьків або дорослих.

Нагадаємо, раніше у Facebook повідомили, що хакери знайшли уразливість у коді соцмережі і отримали доступ до 50 мільйонів акаунтів. Йшлося про можливість отримати доступ до акаунтів через функцію Подивитись як. Тепер Facebook загрожує понад 1,6 млрд доларів штрафу за злом акаунтів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%