Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США збираються проводити кібератаки на вимогу союзників по НАТО

Четвер, 04 жовтня 2018 14:49

Вашингтон має намір в найближчі дні офіційно заявити про готовність здійснювати оборонні і атакуючі операції в кіберпросторі за запитом союзників по НАТО. Про це повідомило агентство Associated Press, передає УНН.

Як зазначає агентство, заступник помічника голови Пентагону з міжнародної безпеки Кетрін Уілбергер підтвердила, що США налаштовані на застосування заходів у кіберпросторі в інтересах союзників по Північноатлантичному альянсу. Вона додала, що при цьому американські фахівці, які здійснюватимуть зазначені кібератаки, а також застосовувані ними засоби, будуть залишатися під контролем Вашингтона. Уілбергер виступила з твердженням, що дані кроки американської адміністрації є відповіддю на дії Москви. “Росія постійно проводить операції в кіберпросторі та інформаційній сфері”, — сказала вона.

Агентство зазначає, що заява Вашингтона з цього приводу буде, ймовірно, протягом доби або двох. Вона, імовірно, буде зроблена під час перебування міністра оборони США Джеймса Меттіса в Брюсселі. У столиці Бельгії Меттіс бере участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

Як зазначає агентство, Уілбергер, яка супроводжує Меттіса в поїздці, повідомила, що США мають намір запевнити союзників в тому, що Вашингтон готовий, зокрема, здійснювати контратаки в кіберпросторі в разі аналогічних дій проти союзників по НАТО чи альянсу в цілому. Влада США вважає, що публічна заява із цього приводу буде грати роль стримуючого фактора.

Як повідомляв УНН, країни НАТО домовилися почати розробку морських безпілотників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%