Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ РФ відкликав ліцензію у банків КОР і «Флора-Москва»

П'ятниця, 05 жовтня 2018 10:39

Як пише INTERFAX.RU, Банк Росії відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у банків КОР (Волгоград) і "Флора-Москва", йдеться в повідомленні ЦБ.

"Бізнес-модель банку КОР в значній мірі була орієнтована на обслуговування інтересів його основного акціонера і пов'язаних осіб. Позичкова заборгованість компаній, прямо або побічно пов'язаних з кінцевими бенефіціарами кредитної організації, становила близько 50% кредитного портфеля. У діяльності банку виявлено численні порушення законодавства і нормативних актів Банку Росії у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму в частині повноти та вірогідності прямували до уповноваженого органу відомостей по операціях, що підлягають обов'язковому контролю. Крім того, у другому кварталі поточного року різко зріс обсяг проведених банком сумнівних транзитних операцій ", - сказано в повідомленні регулятора.

Банк "Флора-Москва" довгий час знаходився в полі зору Банку Росії у зв'язку з проведенням банком транзитних і сумнівних операцій, пов'язаних з виведенням коштів за кордон та (або) їх переведенням у готівку. "В умовах неодноразового застосування регулятором заходів впливу, спрямованих на припинення залучення банку в сумнівну діяльність його клієнтів, ефективність роботи кредитної організації в області ПІД / ФТ (протидія легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансування тероризму - ІФ) залишалася на низькому рівні. Банк Росії неодноразово (шість разів протягом останніх 12 місяців) застосовував відносно банку заходи наглядового впливу, включаючи обмеження на залучення грошових коштів населення ", - сказано в повідомленні регулятора.

Наказом ЦБ в банки призначено тимчасову адміністрацію.

Банки КОР і "Флора-Москва" - учасники системи страхування вкладів. Відкликання ліцензії є страховим випадком щодо зобов'язань банку за вкладами населення і передбачає виплату відшкодування вкладникам банку, в тому числі індивідуальним підприємцям, в розмірі 100% залишку коштів, але не більше 1,4 млн рублів на одного вкладника.

КОР за підсумками другого кварталу 2018 року обіймає 397-е місце за розміром активів у ренкінгу "Інтерфакс-100". Флора-Москва займає в цьому рейтингу 436-е місце.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%