Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Регіональні оператори Росії виступили проти скасування плати за вхідні дзвінки в національному роумінгу

Понеділок, 08 жовтня 2018 10:38

Як пише INTERFAX.RU, регіональні оператори зв'язку звернулися до уряду РФ з листом про негативні наслідки скасування тарифікації вхідних дзвінків в національному роумінгу, пише в понеділок газета "Коммерсант" з посиланням на два джерела на ринку.

За даними одного зі співрозмовників видання, тема обговорювалася 1 жовтня на закритій нараді у директора департаменту інформаційних технологій і зв'язку уряду РФ Владислава Федулова за участю представників "великої четвірки" операторів і регіональних "Мотиву" (Свердловська, Курганська області та ХМАО) і "Таттелекома" (Татарстан). Один з учасників зустрічі пояснив, що вироблені пропозиції будуть направлені в Держдуму.

В "мотив" газеті підтвердили участь в нараді. "Оператори однозначно будуть втрачати в грошах. До сих пір незрозуміло, як в схему вписуються регіональні оператори та на яких умовах вони повинні використовувати мережі федералів під час подорожей своїх абонентів", - зазначив представник оператора, підкресливши, що поки відповідних підзаконних актів не існує. В "Таттелекома" на запит "Комерсант" не відповіла.

Начальник управління регулювання зв'язку та інформаційних технологій ФАС Олена Заева розповіла "Комерсант", що звернення регіональних операторів розглядалися ФАС спільно з Мінкомзв'язку. У прес-службі уряду і в Мінкомзв'язку на запити "Комерсант» не відповіли.

"Оператори" великої четвірки "зможуть компенсувати втрати від скасування плати за вхідні дзвінки у роумінгу шляхом високодохідних абонентів, в тарифи яких ніколи не був включений роумінг. Регіональні ж завжди демпінгували по тарифах, тому компенсувати скасування націнки за роумінг їм доведеться своїм коштом", - зазначив у бесіді з "Комерсант" партнер AC & M Consulting Антон Погребинський. Він додав, що регіональним компаніям доведеться піти з ринку або перепрофілюватися в віртуальних операторів (MVNO) на мережах федеральних учасників ринку. Інший співрозмовник видання в галузі повідомив, що регіональні оператори можуть виявитися змушені серйозно підняти тарифи.

Як повідомлялося, ФАС анонсувала початок антимонопольних розслідувань щодо операторів зв'язку по установці необґрунтовано завищені ціни на внутрішньо-роумінг в березні 2017 року. Пізніше ФАС видала операторам "великої четвірки" попередження про усунення внутрішньомережевого роумінгу, терміни виконання яких неодноразово зсувалися.

У липні 2018 Держдума прийняла в першому читанні законопроект про скасування національного роумінгу для стільникового зв'язку на території Росії. Законопроектом пропонується скасувати диференційовані тарифи на послуги зв'язку в залежності від знаходження абонентів в тому чи іншому суб'єкті РФ. Також пропонується скасувати плату за вхідні дзвінки для абонента, що знаходиться за межами території суб'єкта РФ, в якому був зареєстрований абонентський номер.

При цьому в серпні ФАС РФ завершила розгляд антимонопольної справи щодо "Вимпелкому", "Мегафона" і "МТС" і наказала до кінця вересня скасувати внутрішньо-роумінг для своїх абонентів в Росії. В кінці серпня - початку вересня "Вимпелком", Tele2, МТС і "Мегафон" скасували плату за вхідні дзвінки у роумінгу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%