Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Товарообіг між Казахстаном і Монголією досяг $ 28,8 млн

Понеділок, 08 жовтня 2018 11:56

За 5 місяців 2018 року товарообіг між Казахстаном і Монголією досяг 28,8 млн доларів, в тому числі експорт склав 28 млн доларів, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz з посиланням на прес-службу Зовнішньоторговельній палати Казахстану.

«Казахстан є одним з головних постачальників тютюнової продукції і насіння ріпаку в Монголію, які поставили тільки за 2017 рік у цю країну товару на суму понад 25 млн доларів. Тепер же монгольські компанії зацікавлені в імпорті сільськогосподарської продукції, кондитерських виробів і будівельних матеріалів з Казахстану. Про це сторони домовилися в ході відбулася 4 жовтня торгово-економічної місії в Улан-Баторі », - повідомили в палаті.

Заступник голови правління Зовнішньоторговельній палати Казахстану Нуралієв Букейханов, вітаючи учасників місії, зазначив, що економічне співробітництво між країнами набуває більш тісні зв'язки.

«Монголія, бувши країною з економікою, що розвивається, має великі перспективи розвитку двостороннього співробітництва у сфері інфраструктури, енергетики, а також освіти та культури. Торговельні зв'язки між нашими країнами стають все міцніше. Підприємницьке співтовариство зміцнює вже теперішній, а також налагоджує нові контакти в різних галузях », - сказав Нуралієв Букейханов.

Спікер нагадав, що товарообіг між нашими країнами за 2017 рік склав 74,8 млн доларів, з них 72,5 млн доларів - експорт з Казахстану до Монголії. За п'ять місяців цього року товарообіг досяг 28,8 млн доларів, а експорт - 28 млн доларів. Крім сигарет і насіння ріпаку, Казахстан поставляє в Монголію борошняні вироби, гігієнічні та мийні засоби.

«Зовнішньоторговельна палата Казахстану для розвитку співпраці між підприємницькою спільнотою двох країн організовує такі заходи, надаючи майданчик для переговорів. Також ми можемо посприяти монгольським бізнесменам з пошуку надійних і сумлінних партнерів у всіх галузях на території Казахстану », - звернувся Нуралієв Букейханов до підприємців Монголії.

Відзначимо, що компанії «Баян Сулу» і Eurasian Foods Corporation уклали дистриб'юторські угоди на постачання кондитерських виробів і масложирової продукції на територію Монголії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%