Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Google+ стався масштабний витік даних - ЗМІ

Вівторок, 09 жовтня 2018 09:37

Програмний збій Google+ давав зовнішнім розробникам можливість доступу до конфіденційних даних профілів користувачів з 2015-го до березня 2018 року.

Персональні дані сотень тисяч користувачів соцмережі Google+ могли опинитися в руках зловмисників. У той же час Google навесні не стала розкривати інформацію про витік через побоювання привернути підвищену увагу регуляторів і завдати шкоди своїй репутації, повідомляє в понеділок, 8 жовтня, з посиланням на поінформовані джерела і наявні документи The Wall Street Journal.

Зазначено, що у відповідь на витік Google, яка є частиною холдингу Alphabet Inc., планує оголосити про масштабні заходи захисту персональних даних. За словами джерел, одним з таких заходів стане остаточне закриття Google+ для споживачів.

Як повідомляється, програмний збій Google+ давав зовнішнім розробникам можливість доступу до конфіденційних даних користувача профілів з 2015-го до березня 2018 року. Потім його виявили під час внутрішнього розслідування і ліквідували.

Як стверджують джерела видання, гендиректор Google Сундар Пічай був повідомлений про те, що користувачів і регуляторів не поінформують про подію.

Згідно з внутрішніми документами Google, у компанії не було свідчень того, що сторонні розробники зловживали доступом до даних. Однак Google визнає, що зараз це неможливо перевірити.

Відомо, що під загрозою опинився широкий перелік персональних даних, включаючи повні імена, адреси електронної пошти, дати народження, відомості про стать, фотографії профілю, місця проживання, рід діяльності і сімейний стан. У той же час до цього переліку не увійшли номери телефонів і деякі інші дані.

Google вважає, що несанкціонований доступ до даних користувачів Google+ мали майже 438 додатків.

Як відомо, соцмережа Google+ була запущена у 2011 році з метою створити конкурента для Facebook Inc., але ніколи не мала особливого успіху і вважалася одним з найбільших провалів компанії.

Нагадаємо, раніше у Facebook повідомили, що хакери знайшли уразливість у коді соцмережі і отримали доступ до 50 мільйонів акаунтів. Йшлося про можливість отримати доступ до акаунтів через функцію Переглянути як. Тепер Facebook загрожує більше 1,6 млрд доларів штрафу за злом акаунтів.

Також американську соцмережу звинуватили в незаконному збиранні даних про дітей за допомогою мобільного додатка Messenger Kids.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%