Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан розраховує почати експорт бензину з листопада

Вівторок, 09 жовтня 2018 12:54

Казахстан планує почати експорт бензину в сусідні країни в листопаді, повідомив глава Міненерго Канат Бозумбаев, повідомляє kapital.kz з посиланням на Інтерфакс-Казахстан.

«Плани такі у нас, ми розраховуємо (почати постачання в листопаді. - ІФ-К) Це не тільки від нас, але і від контрпартнерів залежить», - сказав він журналістам у вівторок в Астані.

На початку жовтня Казахстан і Росія підписали протокол про внесення змін до угоди, які стосуються зняття ембарго на постачання казахстанського бензину в країни СНД.

Здобув чи Казахстан енергонезалежність?

Відповідно до даного міжурядової угоди в Казахстані діє заборона на експорт світлих нафтопродуктів, який мав тривати до 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, Казахстан з 25 серпня заборонив ввезення в країну бензину з Росії залізничним транспортом терміном на 3 місяці. Таке рішення було прийнято на тлі сформованого профіциту бензину в республіці, яка призвела до зниження цін. Канат Бозумбаев раніше підкреслював, що заборона стосується тільки залізничного транспорту.

Як раніше пояснював заступник міністра енергетики Болат Акчулак, Казахстан за згодою з Росією в рамках ЄАЕС має право періодично вводити конвенційна заборона на імпорт нафтопродуктів. При цьому, крім введення тимчасової заборони на імпорт російського бензину, Казахстан, щоб не допустити затоварювання власного ринку, може почати експорт нафтопродуктів в країни Центральної Азії.

Заступник голови правління з транспортування, переробки та маркетингу нафти нацкомпанії "КазМунайГаз" Даніяр Тієсі повідомляв, що Казахстан може експортувати 300-400 тис. Тонн бензину до кінця 2018 року і 1,2 млн тонн в 2019 році.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%