Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рахункова палата США дорікнула Пентагону в слабкому захисті зброї від кібератак

Середа, 10 жовтня 2018 13:44

Пентагон не поспішає захищати свої основні системи озброєнь від кібератак і регулярно виявляє в них критичні уразливості, якими можуть скористатися хакери. Про це йдеться в доповіді Рахункової палати США (U.S. Government Accountability Office, GAO), інформує УНН.

“Не дивлячись на те, що GAO та інші попереджали про кібер-ризики протягом десятиліть, Міноборони не приділяє належної уваги кібербезпеці систем озброєнь”, — йдеться в 50-сторінковому документі, підготовленому для сенатського комітету зі збройних сил США.

Крім цього, відомство відзначає, що Пентагон також виявляє “уразливості в системах озброєнь”, які знаходяться в стадії розробки.

При цьому в документі підкреслюється, що кіберзагрози стають все витонченішими, що загрожує Пентагону більш серйозними проблемами, оскільки сучасні види озброєнь стають все більше комп’ютеризовані.

“Через нестачу уваги до кібербезпеки систем озброєнь, Міністерство оборони, ймовірно, має ціле покоління систем, які були спроектовані і виготовлені без адекватного врахування кібербезпеки”, — роблять висновок автори доповіді.

Як раніше інформував УНН, минулого тижня країни Заходу виступили зі звинуваченнями на адресу Росії у проведенні глобальної хакерської кампанії, метою якої були комп’ютери Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) та інших структур. Зокрема, Нідерланди розповіли про висилку з країни чотирьох росіян, які звинувачуються в спробі злому комп’ютерів ОЗХЗ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%